תשובה

  • עתירה לבג"צ
    מקס | 23/03/2021 19:29

    שלום רב, יש אתר שניקרא "האתר הדיגיטלי הלאומי" שבראשו יושב השר לשירותים דיגיטליים, מר דוד אמסלם, להיכנס לאתר או להירשם לאתר עם שני אמצעי זיהוי, אתה חייב להחזיק בתעודת זהות כמובן ודרכון או כרטיס אשראי. אני לא מחזיק בדרכון ולא בכרטיס אשראי, ויש יותר מחצי מליון אנשים בארץ כמוני. בדוק.

    אני רוצה להגיש עתירה לבג"צ והכנתי אותה, איך מגישים? ואם יש אגרה? כמה עולה האגרה? ואם ניתן להגיש בפקס או במייל? האם צריך תצהיר? אף על פי שהכנתי תצהיר.

    • תשובה
      שאול | 11/04/2021 14:13

      שלום

      השאלות שלך מצביעות על כך שאינך בקיא בהליכים מנהליים. ועתירה לבג"צ היא במובהק הליך מנהלי.

      לפני שאתה מגיש עתירה לבג"צ או לבית משפט מנהלי [מחוזי] חלה עליך חובה בדין לפנות לאותו גורם שאתה מבקש לעתור נגדו בפנייה בנושא העתירה.

      רק לאחר קבלת תשובה וככל שהתשובה שתקבל [אם תקבל לא יאוחר מ - 45 ימים מקבלתם את פנייתך] לא תפתור את הבעיה, תוכל להגיש עתירה לבג"צ.

      לפני שעשית זאת אל תעתור לבג"ץ כי העתירה תדחה על הסף בשל "אי מיצוי הליכים".

      ואז גם תפסיד את האגרה שמגיעה כמעט ל - 2,000 ש"ח. וזאת בהנחה של יפסקו נגדך הוצאות לטובת אוצר המדינה.

      • אין חובה בדין לפנות תחילה לגוף המינהלי
        ץ | 16/04/2021 23:41

        החובה בכלל לא קיימת בדין, אלא נובעת מהפסיקה בלבד. כך קבע בית המשפט העליון -

        "חובת מיצוי ההליכים היא יצירת הפסיקה, ואיננה מעוגנת בחקיקה"

        [דנ"מ 5519/15 יוסף אחמד יונס נ' מי הגליל - תאגיד המים והביוב האזורי בע"מ, (‏17.12.2019)]