תקופת זכאות לדמי לידה

  • תקופת זכאות לדמי לידה
    ש | 10/05/2024 15:39

    הסיטואציה היא כזאת: העובדת החלה את עבודתה באוגוסט 23 וילדה באמצע מאי (לא עבדה כשנה לפני כן ולא קיבלה דמי אבטלה).

    מבחינת חישוב זכאות מספר הימים לדמי לידה, אם מחשיבים את חודש מאי בו היא ילדה, יש לה כ10 חודש אכשרה ועל כן תהיה זכאית ל15 שבועות של דמי לידה. ואם לא, אז לא יהיו לה מספיק חודשי אכשרה ולכן תהיה זכאית רק ל8 שבועות.

    הניסוח באתר ביטוח לאומי טוען ״לדמי לידה מרביים עבור 15 שבועות (105 ימי זכאות) - תהיי זכאית אם שילמת דמי ביטוח לאומי עבור 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני יום הפסקת העבודה, או עבור 15 חודשים מתוך 22 החודשים.״

    ולא ברור אם החודש בו ילדה (בו תקבל משכורת חלקית) נכלל במניין חודשי האכשרה.

    אשמח לביהור בנושא.

    תודה רבה

    שלומי