לדעתי הלא מקצועית זה עלול להיות לשון הרע

  • פרסום שמי בשאלה בפורום ס.שכנים, האם מהווה לשון הרע
    חגי | 09/02/2024 05:05

    פרסמתי שמי המלא בשאלה בפורום ס.שכנים, של עו"ד, אני חושש שמא יקשרו שמי המלא לאותו שכן, אבל הסיכוי שמישהו מכיר אותי או אותו נמוך עד אפסי.

    האם לדאוג שמא יש פה עילת תביעה ללשון הרע? מה באמת הדין אם מישהו פרסם שמו המלא בשאלה של פורום שמנהל עו"ד. זה פרסום לי לא?

    • לדעתי הלא מקצועית זה עלול להיות לשון הרע
      דודו | 17/03/2024 21:55

      בסופו של דבר מדובר בפרסום פומבי, ואם אפשר להסיק ממנו במי מדובר, אז הפרסום הזה יפגע בשם הטוב שלו.
      יכולות להיות לך הגנות טובות כמו שפעלת בתום לב, שדיברת אמת, ורצית להתייעץ עם עורך דין ללא תשלום כמקובל בפורומים האלה.
      אבל הכי פשוט זה לפנות להנהלת אותו פורום ולבקש לערוך או להסיר את ההודעה וכך למנוע את לשון הרע.
      אם תוכל להוכיח שביצעת פנייה כזו אז זה יעביר לדעתי את עיקר האחריות ממך להנהלת הפורום הזה.

    • האם פרסום שם מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 23/03/2024 12:20

      חגי שלום,

      מפנייתך עולה כי אתה חושש שמא הדברים שכתבת כנגד השכן יהוו עילת תביעה כנגדך, ולאור שימושך בשמך המלא, ניתן יהיה לזהות על מי כתבת.

      ככל שזו אכן מהות פנייתך, אז אכן תיתכן עילת תביעה, תלוי מה היה בתוכן פנייתך שפרסמת.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il