שיטת הניקוד

  • האם נדרש לבצע אמצעי תיקון
    רועי | 09/05/2024 14:55

    שלום.

    שאלה זו נוגעת לשיטת הניקוד.

    בצעתי לראשנה עבירת תנועה בחודש 6/21 וקבלתי 6 נקודות - העבירה התיישנה לפי מה שאני מבין.

    בצעתי בחודש שעבר 4/24 עבירת תנועה שנייה, הדו"ח שולם ונזקפו לחובתי שוב 6 נקודות.

    סה"כ 12 נקדות.

    האם עבירה השניה בתוקף למשך שנתיים? והאם אני ידרש לבצע אמצעי תיקון כלשהו כמו קורס וכו?

    תודה רבה.

    • שיטת הניקוד
      יעקבי | 10/05/2024 07:04

      שלום רועי,

      לפי מה שמסרת לחובתך כעת 6 נקודות תקפות ואינך מחוייב באמצעי תיקון.

      כדי לאמת זאת אתה יכול לפנות למפנ"א (מרכז פניות נהגים ארצי).

      נא עיין בתקנת תעבורה 547 הרלבנטית:

      547. (א) רשות הרישוי תסכם את מספר הנקודות התקפות הרשומות לחובת נהג בכל פעם שחל שינוי במספר הנקודות הרשומות לחובתו; לעניין זה, "נקודות תקפות" – נקודות שטרם חלפה מיום ביצוע העבירה שבשלה נרשמו, התקופה האמורה בתקנת משנה (ב) או (ג), לפי העניין, או שטרם בוצעו כל אמצעי התיקון שהטילה רשות הרישוי בשלהן, אם הטילה (להלן בחלק זה – נקודות תקפות).

       (ב) נקודות יהיו תקפות במשך שנתיים מיום ביצוע העבירה.

       (ג) על אף האמור בתקנת משנה (ב), אם הצטברו לחובתו של נהג 22 נקודות או יותר בתוך פחות משנתיים, הנקודות יהיו תקפות למשך 4 שנים מיום ביצוע העבירה.

       (ג1) מועד רישום הנקודות במרשם העבירות אינו משפיע על מניין התקופות כאמור בתקנות משנה (ב) ו-(ג).

       (ד) (בוטלה).

       (ה) חדלו נקודות מלהיות נקודות תקפות, ולאחר מכן נרשמו לחובתו של נהג נקודות בשל עבירה שבוצעה בתוך התקופה האמורה בתקנת משנה (ב) או (ג), לפי העניין, יראו את כל הנקודות האמורות כנקודות תקפות ויחולו עליהן הוראות תקנות משנה (ב) ו-(ג), לפי העניין.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע