מה עושים כשרשומה רפואית אינה משקפת את הטיפול שניתן

  • רשומות רפואיות + פרטי רופא וחותמת
    קובי | 20/04/2024 16:41

    נותחתי בהרצליה מדיקל סנטר סנטר. נפצעתי בפה בהליך ההרדמה. הרופא המרדים שבדק אותי לפני הכניסה לחדר הניתוח לא היה הרופא שביצע את ההרדמה בפועל. יודע שלא היה מעבר מידע רפואי מהותי בין המרדימים השונים- המידע מתייחס לסוג השיניים שבפי. הרשומות של בית החולים אינן משקפות נכונה ובזמנים הנכונים את הפציעה ואת מהלך האשפוז. שם הרופאה המרדימה ו-מ.ר. שלה כפי שנרשם ברשומות ובחותמת אינם נמצאים במאגר של משרד הבריאות. במכתב השחרור אין התייחסות לפציעה ובכלל זה אין הנחיות להמשך טיפול.

    השאלה- האם המצב המתואר מהווה עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית, גם אם הנזק הגופני אינו דרמטי. הפגיעה בי כאדם במהלך ברור התלונה היה דרמטי.

    לא הבנתי עם צירוף קובץ מופיע בגלוי לכן לא צרפתי. יש לי טבלא שמרכזת את הרשומות הרפואיות מול מה שקרה בפועל.

    בתודה

    • מה עושים כשרשומה רפואית אינה משקפת את הטיפול שניתן
      עו"ד ורד פרי | 01/05/2024 17:43

      שלום קובי,

      ההתנהלות שאתה מתאר מצערת מאוד, אם כי לא נדירה למרבה הצער.

      רישום רפואי שאינו משקף  נכון את האירועים, בהנחה שאתה יכול להוכיח את התרחשות האירועים (עדות שלך למידע שקלטת בחושים שלך - היא ראיה), ובהנחה שהעדר הרישום הנכון הסב נזק פיזי - הינם עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית. עם זאת - מהבחינה המעשית, ככל שהנזק אינו דרמטי, לא בטוח שהעלות הכרוכה בניהול ההליך מצדיקה את המאמץ ואת התוצאה שאפשר להשיג בסופו של ההליך.

      לפעמים - תלונה על ההתנהלות למשרד הבריאות יכולה לספק את הצורך האישי, הגם שאין בצידה פיצוי כספי.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il