פסק דין מהיר

  • פסק דין בהעדר הגנה
    דוד | 18/04/2024 15:18

    שלום רב,

    אחרי הגשת תביעה בסדר דין מהיר נגד עורכת דין שהתרשלה בתיק מקרקעין להחזר שכר טרחה, שילמתי לעורכת הדין שכר טרחה מלא עבור טיפול בתיק עד לסיומו אבל לא טיפלה בתיק עד סיומו ולא העבירה את הטיפול בתיק לעורך דין אחר (ככה נכתב במכתב התביעה) גם התרשלה בתיק בעדות של עורכי דין מעורבים בתיק וגם השופט אמר שאין לבית המשפט סמכות עניינית לדון בתיק הזה.

    התביעה נגדה כבר שנה קיבלה שתי אורכות ובסוף לא הגישה כתב הגנה, עורך הדין שלי שסירב עד כה לקבל כסף ממני ביקש בקשה לפסק דין בהעדר הגנה, הופתעתי לגלות שיש סירוב מבית המשפט לבקשה ושצריך להגיש תביעה חדשה וגם במקרה אמר לאח שלי את זה ולא הוא בעצמו אמר לי, ניסיתי להשיג תשובה לגבי העניין לא עונה לי בשיחות ולא בהודעות.

    איך ייתכן דבר כזה נשמע לי לא הגיוני בכלל ואשמח לשמוע מכם האם העורך הדין מתנהל נכון או לא ושצריך להיפטר ממנו והאם עורך דין אחר אם יקח את התיק יכול להביא בשלב הזה תוצאה מהירה וחיובית ?

    אודה לכם על כל עזרה בעניין.

    • פסק דין מהיר
      עו"ד יהונתן ינאי | 18/04/2024 19:42

      לא במחוזותינו בדרך כלל.

      אני אשים את מלוא כובד המשקל במענה לשאלה על הטענה שאין לבית המשפט סמכות עניינית.

      לאיזה בית משפט הגשת את התביעה? מה סכומה?

      ככל שבית המשפט קבע שאין סמכות עניינית הוא כנראה או מחק את התביעה או העביר אותה לבית משפט אחר שיש לו את הסמכות העניינית. בנסיבות אלה יש להגיש את התביעה מחדש לערכאה המתאימה.

      שם לב לתשובה בהמשך העמוד ביחס לאי התאמת הסעד של השבת שכר טרחה לתביעת רשלנות. לדעתי לפחות מבלי שאני מכיר את עובדות התיק.

      בברכה,
      יהונתן ינאי, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

      הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
      טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il

      • הבנת לא נכון מה אמרתי בהודעה
        דוד | 18/04/2024 19:57

        הכוונה שבית המשפט אין לו סמכות זה לא בתבעיה להחזר שכר טרחה שאני הגשתי נגד הנתבעת אלא בתביעה בתיק שהנתבעת עבדה עליו היא פנתה לבית משפט עם תיק אזרחי השופט אמר לה שאין סמכות עניינית לדון בתיק המקרקעין הזה היא היתה צריכה לפנות למישור התכנוני / המנהלי, שדינן להתברר אם בכלל בפני טריבונלים אחרים (ועדת ערר ובית משפט לעניינים מנהליים).

        אני תבעתי את העורכת הדין הזאת להחזר שכר טרחה לא הגישה כתב הגנה העורך דין שמייצג אותי ביקש פסק דין בהעדר הגנה, אבל הוא מסר עם מישהו אליי שבית המשפט סירב לפסק דין בהעדר הגנה זה לא הגיוני וכרגע לא עונה לי בכלל.

    • ידע זה כח
      עו"ד יהונתן ינאי | 18/04/2024 20:44

      אם אתה בעצמך התובע בכתב התביעה (מעורבות האח לא ברורה) עורך הדין מייצג אותך וחייב לעדכן אותך.

      ככל ועורך הדין אינו משיב לך אתה רשאי להחליף אותו. ועורך דין אחר יכול להגיש לתיק יפוי כח. במעמד זה תוכל להיוועץ איתו ביחס להתנהלות עורך הדין.

      אני רק רוצה לוודא שהבנתי נכון, עורך הדין ששכרת כדי לתבוע את החזר שכר הטרחה מעורכת הדין שהגישה הליך שאינה בסמכות עניינית של בית המשפט אליו הוגש ההליך, אינו משיב לפניותך, ולדברי אחיך, עורך הדין (השני) אמר לו שגם את התביעה נגד עורכת הדין יש להגיש מחדש? אם יש להגיש אותה מחדש, התביעה נמחקה. למה נמחקה? תבדוק. יש החלטה....

      תחפש בגוגל נט המשפט. מצא את האיזור האישי. תתחבר עם הזדהות ממשלתית. חפש את ה"תיקים שלי"

      ככלל חייב אמון ביחסי עו"ד-לקוח.

      מומלץ שתקרא את כל ההחלטות בתיקים שלך. וגם את כל הבקשות והתגובות.

      בהצלחה

      בברכה,
      יהונתן ינאי, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

      הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
      טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il

      • אין לי מידע על מספר התיק
        דוד | 19/04/2024 00:44

        תודה לך על המענה ועל ההסבר כן הבנת נכון מה אני אמרתי בדיוק.

        התקשרתי לעורך דין פעמיים ושלחתי לו שתי הודעות מ 13/4 ביקשתי הסבר מה עלה בגורלו של התיק לא ענה לי.

        לא שילמתי לו כסף בכלל כי הוא סירב לקחת כסף מעיד כנראה על חוסר רציניות בעבודה.

        אם אני אחליף אותו אני אצטרך לשלם לו בכלל או בגלל ההתנהלות שלו לא חייב לשלם לו ?

        מה שמוזר למה הנתבעת קיבלה שתי אורכות ולא הגישה כתב הגנה ובכל זאת לא קיבלתי פסק דין בהעדר הגנה משהו מסריח שם נראה לי.

      • אני בהלם מצאתי את ההחלטה בתיק אבל ללא הגיון
        דוד | 19/04/2024 16:25

        בהעדר כתב הגנה מצד הנתבעת עורך הדין שלי ביקש פסק בהיעדר הגנה אך השופטת החליטה לסגור את התיק מה זה המדינה המוזרה הזאת.

        • האם לא ניתן נימוק לסגירת התיק?
          עו"ד יהונתן ינאי | 19/04/2024 16:32

          בברכה,
          יהונתן ינאי, עו"ד
          מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

          הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
          טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il