כיצד מבררים האם תיק בו נחקרתי נסגר ובאיזו עילה?

  • חבילת סמים נתפסה במכס שנת 2022
    אבי | 12/04/2024 09:25

    הי לפני חודשיים הוזמנתי לחקירה ..אמר לי החוקר שאני הולך הביתה אחרי שידבר איתי .. הלכתי אז אמר לי שאני חשוד בסחר סמים וחבילה שהגיעה בשנת 2022 נתפסה במכס .. על שם מישהי שעובדת איתי במשרד על כתובת המשרד ועל מספר טלפון שלי .. שאל אותי כל מני שאלות ואמרתי שזה לא שלנו ושקנינו באתרים כמו עלי אקספרס ואמזוו .. שחרר אותי ואמר שתיק סגור .. אחרי חודש התקשר ואמר לי לביוא הבחורה וללכת לתחנה 10 דקות ונלך הבייתה .. אמר לי שעה ויחזור אלי לתת לו תשובה ועבר חודש לא חזר ..וגם לפני יומיים קיבלתי תעודת יושר נקייה בלי רישום בלי מב"ד.. מה לעשות בבקשה ?

    • כיצד מבררים האם תיק בו נחקרתי נסגר ובאיזו עילה?
      עו"ד אמיר מורשתי | 02/05/2024 10:48

      אבי יקר, כל אזרח יכול ללכת לכל תחנת משטרה ולבקש לצפות ברישום הפלילי והמשטרתי ( תיקים סגורים ) שיש כנגדו- במקרה שאתה מתאר לא ברור לי האם בכלל נפתח כנגדך תיק פלילי ( האם מסרת טביעות אצבע בסוף החקירה? ) ככל ונפתח כנגדך תיק פלילי והוא נסגר- אתה זכאי לבקש לצפות ברישום המשטרתי כנגדך ולראות באיזו עילה התיק כנגדך נסגר ואם הוא לא נסגר מהעילה של העדר אשמה- ניתן להגיש בקשה לשינוי עילת סגירה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

    • תודה על התגובה
      אבי | 04/05/2024 09:30

      שלום אמיר ותודה על התגובה .. כן בסוף החקירה לקחו ממני טביעות אצבע וצילום ... חודשיים אחרי החקירה קיבלתי תעודת יושר ולא רשום שיש תיק סגור או פתוח ... היום עבר שלושה חודשים ולא הזמינו אותי שוב לחקירה גם