חברתכרטיסי אשראי ותשלומים

  • כרטיס אשראי
    ליאור ברון | 14/08/2022 11:26

    הבת שלי סטודנטית ומשתמשת בכרטיס אשראי למימון לימודיה, במסגרת עסקת חיובים בכל חודש מבקשת מחברת האשראי החזר מסויים שיירד מהחשבון בהתאם לשכרה, לחברת האשראי יש תאריך ושעה שאחריה לא ניתן לבקש, השבוע איחרה בשעה אחת בלבד מהשעה הנקובה בבקשה וחברת האשראי לא כיבדה את בקשתה הוציאה לפרעון מיידי את מלוא הסכום, מיותר לציין שאין ברשותה סכום כזה בחשבון הבנק, חברת האשראי מיהרה לגבות מכרטיס האשראי הנוסף אותו מסרה כאמצעי זיהוי בלבד ומסתבר כי הוחתמה ללא ידיעתה בזמן זה על כך שהוא יהווה כרטיס גיבוי, בנוסף לכך בשיחה איתם ביקשה בתי לשלם סכום שהקצתה מראש עבור החיוב החודשי, אנשי הגביה בחברת האשראי לצערי סירבו וביקשו לקבל למעלה מחמישים אחוז מהסכום על מנת להשמיש את כרטיסה בחזרה ולא הסכימו לשום הסדר אחר, מה ניתן לעשות על מנת להסדיר את הנושא מבלי שתיכנס לרשימה השחורה ושהטעות הטכנית תפגע בה?

    • חברתכרטיסי אשראי ותשלומים
      עו"ד אסף מירוז | 14/08/2022 18:12

      ליאור שלום

      על פניו, התנהלות חברת האשראי נראית תמוהה. ניתן לפנות לפניות הציבור שלהם ולבנק ישראל. במידת הצורך, אפשר לשקול התייעוצות משפטית בנושא.

      מקווה שעלה בידי לסייע בנושא.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com