הטלפון שלי נלקח במסגרת החקירה- איך ניתן לקבלו ?

  • החרמת טלפון במסגרת הליך פלילי
    חסן | 14/08/2022 09:00

    נעצרתי על חשד איומים והשתחרר מבת המשפט ולא נמצה ראיות נגדי והטלפון שלי עדין לא נחזר לי וזה כמעט חודשים

    • הטלפון שלי נלקח במסגרת החקירה- איך ניתן לקבלו ?
      עו"ד אמיר מורשתי | 17/08/2022 16:52

      חסן יקר, ראשית הסמכות לתפוס את הטלפון שלך היא בהתאם לסעיף 32 לפקודת סדר הדין הפלילי( מעצר וחיפוש ) הקובע : " (א) רשאי שוטר לתפוס חפץ, אם יש לו יסוד סביר להניח כי באותו חפץ נעברה, או עומדים לעבור, עבירה, או שהוא עשוי לשמש ראיה בהליך משפטי בשל עבירה, או שניתן כשכר בעד ביצוע עבירה או כאמצעי לביצועה."- ככל ולא נמצאו ראיות נגדך והתיק נסגר אז ברור שאמורים להחזיר לך את הטלפון במיידי. אך גם אם התיק לא נסגר בשלב זה והמשטרה סבורה שיש בהודעות אשר בטלפון שלך כדי לבסס האשמה- ניתן להגיש בקשה לראש מחלקת החקירות לקבל לידך את הטלפון תוך שאתה מוכן לוותר על "כלל הראייה הטובה" באופן שהמסרונים שיועתקו ע"י המשטרה ישמשו כראייה העיקרית בתיק ללא צורך בהצגת הטלפון עצמו. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי