תלונה על ניסיון לקבל דבר במרמה

  • ניסיון קבלת דבר מה במרמה האם ניתן להתלונן גם משלא
    זהבית | 11/08/2022 22:31

    שלום,

    בעת מעמד קבלת מפתח לדירתנו הפקידה, נציגת היזם ניסתה להשחיל לנו בעורמה טופס פשרה שמשמעו תספורת משמעותית שהיזם החליט לעשות לעצמו על פיצויים על איחורים במסירה המגיעים לנו עפ"י חוזה. טופס שהיה ידוע מראש שאנו מתנגדים נחרצות לחתימה עליו, למרות הלחצים שהפעילו עלינו כולל מכתב שיצא לכל הדיירים שציין שמשפחה אחת לא חתמה והם היו מעדיפים שכולם יחתמו יחד.

    כאמור, בעת מעמד קבלת הדירה הפקידה, מנהלת המשרד שלא רק בסוד העניינים, אף הדפיסה את המכתב לדיירים אמרה לנו שרק נחתום על טופס ונקבל מפתח. כשהצצנו בטופס חשכו עינינו, נוכחנו לראות שמדובר בטופס הפשרה לו לא הסכמנו. התחיל דין ודברים היא היתממה ואמרה שהיא לא יודעת אם תוכל למסור מפתח ללא חתימה על המסמך. משמע התנתה את קבלת המפתח בחתימה. אנחנו אמרנו שלא רק שאין קשר, לא נחתום, לא ניקח את הדירה ונפנה אל עוד שלנו שישמח מאוד לראות שההתנהלות של החברה מתמידה להתנהל בנכלוליות. זה לא חוקי. משעמדנו על שלנו, היא התקשרה אל אחד השותפים, עו"ד בהכשרתו ובמכבסת מילים אמרה לו המשפחה לא מוכנה לחתום על הטופס המדובר מאתמול. היה ברור שמדובר במהלך שתוכנן מראש. הוא ביקש לדבר עם בעלי וניסה לשכנע אותו לחתום. בעלי אמר שלא תהיה חתימה, והבהיר שזה לא חוקי. השותף אמר לה שתיתן לנו מפתח ללא חתימה.

    איני מבינה דבר וחצי דבר בתחום המשפטי, אולם, לדידי היה פה ניסיון קבלת דבר במרמה שלא צלח. אני חושבת על העובדה שהיתה יכולה להיות במקומי שכנה מבוגרת, או מישהו פחות בפוקוס, פחות חד, או מפוחד שיכול היה לחתום על הטופס ולא להצליח להוכיח שהוחתם במרמה. מהיכרותי עם הנפשות הפועלות הגענו עם מכשיר הקלטה ויש לנו הקלטה ברורה של המתואר. שאלתי היא האם ניתן להתלונן על ניסיון קבלת דבר במרמה על אף העובדה שלא צלח? איני רוצה שאחרים יפלו בפח וההרגשה שמדובר ברמאים שיטתיים שייתכן שיפילו אנשים בפח מציקה לי.

    על תשובתכם אודה.

    • תלונה על ניסיון לקבל דבר במרמה
      עו"ד אמיר מורשתי | 17/08/2022 16:44

      זהבית יקרה, ראשית בהתאם לסעיף 34 ד לחוק העונשין :" 34ד. מלבד אם נאמר בחיקוק או משתמע ממנו אחרת, כל דין החל על הביצוע העיקרי של העבירה המושלמת חל גם על נסיון, שידול, נסיון לשידול או סיוע, לאותה עבירה."- כלומר, גם ניסיון לקבל דבר במרמה = לעבירה פלילית לכל דבר ועניין. כך שבהחלט אפשר להגיש על כך תלונה במשטרה . בנוסף, ככל ומדובר בחברה קבלנית, אפשר לשקול להגיש תלונה בנושא אצל רשם הקבלנים. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי