אישור על סגירת תיק בהעדר אשמה

  • אישור סגירת תיק
    אביב | 11/08/2022 13:09

    שלום,

    הופללתי ע"י מספר אנשים באשמת תקיפת ילד. לאחר בדיקת המשטרה והפרקליטות נמצא שאין שחר בהאשמות והתיק נסגר מחוסר אשמה.

    אני מנסה להוציא טופס סגירת תיק עם עילת סגירה, אבל אני מקבל רק אישור סגירה ללא עילה. בפרקליטות נמסר שמקבלים טופס כזה רק במשטרה והם מצידם אומרים שהפלט מהמחשב לא כולל את זה. האם ניתן להפיק טופס סגירת תיק עם עילת סגירה?

    שאלה נוספת, אני מעוניין להוציא את תיק החקירה כדי לתבוע את המפלילים אזרחית. בפרקליטות מסרו לי רק חלקים ספציפיים ולא את כל התיק. האם יש דרך לקבל את כל תיק החקירה?

    תודה

    • אישור על סגירת תיק בהעדר אשמה
      עו"ד אמיר מורשתי | 17/08/2022 16:34

      אביב יקר, ראשית, בהתאם לסעיף 4(ג) לחוק המידע הפלילי, היום המשטרה מאפשרת רק לעיין במרשם אודותיך בצג המחשב וכדי לקבל פלט הרישום יש צורך להסתייע בעו"ד עם יפוי כח מיוחד לנושא- כך שהמצב רק הסתבך מהבחינה הזו. יחד עם זאת, אפשר לקבל אישור על עילת סגירת התיק מהפרקליט שסגר התיק ( ורק לאחרונה קיבלתי אישור כזה בתיק ) . ואפשר להיעזר בעו"ד שיקבל את עילת הסגירה מהמשטרה. לעניין קבלת תיק החקירה כולו- יש להגיש בקשה בהתאם להנחיית פרקליט המדינה 14.8 ( ניתן לאתר באינטרנט ) - יש לפרקליטות שיקול דעת בנושא וניסוח הבקשה הוא חשוב ויתכן שכדאי שעו"ד אשר ייצג אותך בתביעה האזרחית יגיש את הבקשות הללו לפרקליטות. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי