פידיון הקופה בקרן הפנסיה

  • פנסיה
    נתן | 07/08/2022 14:57

    אני מתכוון לפתוח תביעה בביטוח הפנסיה שלי בגין אובדן כושר עבודה-נכות. בגין ארוע מלפני שנה.

    האם עלולה להיות השפעה לכך שאם טרם אפתח בחברת הביטוח-פנסיה את התביעה, אפדה את הסכו בקופה כולו? איזן השפעה תהיה?

    • פידיון הקופה בקרן הפנסיה
      עו"ד גיל קראוס | 09/08/2022 09:48

      בוקר טוב,

      צריך להיות מאוד זהיר עם הפידיון, כי אם מבקשים לפדות את כל הכספים, צריך לשים לב שלא מוותרים גם על הזכויות הביטוחיות בקרן ושלא מחתימים אותך על טופס ויתור.

      צריך גם לשים לב בקרן הפנסיה הספציפית לגבי אי הפרשות חודשיות לקרן, כי לאחר מספר חודשים אתה עומד בפני סיכון שתצטרך לעבור הצהרת בריאות מחדש כעמית חדש.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il