התיישנות תביעה בגין פגיעה בתאונת דרכים

  • פוסט טראומה
    אילן | 04/08/2022 16:52

    שלום רב,

    עברתי תאונת דרכים לפני כעשרים שנה במהלך שירות חובה.

    תאונה עם מס' כלי רכב ומראות קשים מאוד.

    לאורך התקופה טופלתי נפשית, ומצבי החמיר בשנים האחרונות.

    לפני מעל לעשר שנים רופאי צינו כי אני סובל מטראומה קשה מהתאונה.

    לא טיפלתי בתביעה כי הפכתי לאדם שונה ואני לא מסוגל הייתי לנהל הליך, ולאורך השנים אני משקם את עצמי וזה היה העיקר בחיי.

    האם חלה התישנות?

    האם זו תביעה נגד משרד הבטחון או נגד מבטחת הרכב?

    תודה.

    • התיישנות תביעה בגין פגיעה בתאונת דרכים
      עו"ד גיל קראוס | 11/08/2022 17:59

      שלום רב,

      אם מדובר ברכב אזרחי ולא צבאי, אז קודם כל אפשר היה לתבוע או את ביטוח החובה של הרכב או את קצין התגמולים, לפי בחירה בזכויות העדיפות (קשה לומר מה עדיף במקרה הספציפי מבלי להכיר את הנסיבות המלאות).

      תביעה נגד ביטוח החובה מתיישנת תוך 7 שנים ממועד התאונה ולכן עבר זמן ההתיישנות מזמן. לפי החוק, יהיה מאוד קשה לטעון להארכת התיישנות בגלל מצב נפשי אלא אם מדובר במצב נפשי כל כך קשה שלא יכולת לדאוג לעניינך לפי סעיף 11 לחוק ההתיישנות.

      תביעה נגד קצין התגמולים מתיישנת בעיקרון אחרי 3 שנים ממועד השחרור, אבל אם מדובר בחבלה רשומה ברשומות ובפרט שמדובר בנזק נפשי, אפשר לעיתים להגיש גם לאחר מכן ולכן יכול להיות שפה תוכל לנסות ולהגיש את התביעה למרות הזמן הרב שחלף.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il