תביעה של שכן בגין נזילת מים

  • תביעה בגין נזילת מים לקומה סמוכה
    יובל | 08/10/2021 13:01

    שלום רב,

    צינור גמיש שנמצא בארון שרות אמבטייה ומתחבר לברז שטיפת ידיים שמעל הכיור נבקע ללא שום התראה מוקדמת (לא קדם לזה טיפטוף או נזילה) ויצר בדירה שלי הצפה גדולה מאד. השכן שמתחתיי זיהה שמים חודרים לדירתו, יצר איתי קשר (הייתי בעבודה) ובמקביל גם סגר את אספקת המים לדירתי. ברצוני לציין ששכני מבוטח בביטוח מבנה/תכולה ונזקי מים.

    בכוונתו של השכן לתבוע את חברת הביטוח שלו שלבטח יתבעו אותי, כי כאמור איני מבוטח.

    שאלות בנושא:

    1. הבניין דיי חדש (בן 8 שנים) כולל הצינור הגמיש שנבקע ולא קדמו סימנים מנבאים או מחשידים שזה עשוי לקרות קרי, זה לא התחיל בטיפטוף או נזילה קלה (אחרת הייתי מיד רואה שארון השרות מתחת לכיור ספוג מים) אלא בפרץ מים פתאומי ולא צפוי. האם עובדות אלה יכולים לפתור אותי מנזק שנגרם לשכן (נזק שדורש טייח וצבע בקירותיו) ?

    2. כיצד נכון להעירך לנושא במידה ואתבע ?

    • תביעה של שכן בגין נזילת מים
      עו"ד גיל קראוס | 12/10/2021 15:43

      שלום רב,

      לגבי הצינור, על פניו זמן של 8 שנים הוא בהחלט זמן שיכול להיווצר בלאי שיוביל לקריעת הצינור. ככל ותצליח להוכיח כי מדובר בפגם מבני, כלומר שמדובר בפגם שנוצר לפני מסירת הדירה, או נזק שנוצר על ידי גורם אחר, אז תוכל לנסות ולהטיל את האחריות על אותו גורם. בכל מקרה אחר, אתה תצטרך לשאת בנזק.

      כל עוד לא קיבלת תביעה, אין לך בפני מה להתגונן. תוכל אולי לנסות ולדבר עם השכן, להביא בעל מקצוע מטעמך ולצמצם עלויות, תוך שאתה מחתים את השכן על כך שאין לו תביעות ו/או דרישות נוספות.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il