שאלה בנוגע לחובת ההזדהות של שוטר

  • סעיף 5 לפקודת המשטרה
    ליה | 07/10/2021 15:14

    אני מצטט מסעיף 5 לפקודת המשטרה
    הזדהות שוטר (תיקון מס' 15) תשנ"ז-1997
    5א. (א) שוטר שהוא לבוש מדים יענוד תג זיהוי גלוי לעין הנושא את שמו ושם משפחתו.
    (ב) שוטר שאינו לבוש מדים והוא משתמש בסמכויות שוטר כלפי אדם, יזהה את עצמו בפני אותו אדם בציון שמו או כינויו הרשמי והיותו שוטר, וכן בהצגת תעודת המינוי שלו.
    (ג) שוטר שהוא לבוש מדים המשתמש בסמכויות שוטר כלפי אדם, יציג את תעודת המינוי שלו מיד עם דרישתו של אותו אדם.
    מפורש בלשון החוק שדווקא אם הוא לבוש מדים חייב להזדהות רק בדרישת האדם, אבל באזרחי הוא חייב להזדהות מעצמו.
    זה בכל זאת לא משנה?

    • שאלה בנוגע לחובת ההזדהות של שוטר
      עו"ד אמיר מורשתי | 12/10/2021 11:32

      ליה שלום רב, אכן בהתאם לסעיף 5 לפקודת המשטרה- שוטר שאינו לובש מדים חייב להזדהות בפני כל אדם בפניו הוא מפעיל את סמכויות השיטור שלו, ולרבות להציג את תעודת המינוי שלו מבלי שהוא התבקש- וזאת כדי לענות על החשש של האזרח, שמא האדם שלבוש אזרחי מתחזה בפניו כשוטר ( ולכן השוטר נדרש להציג תעודת מינוי שלו אף ללא דרישה )- כששוטר הוא על מדים עם תג זיהוי גלוי לעין הנושא את שמו ואת שם משפחתו- החשש להתחזות נמוך יותר ולכן נקבע שהוא חייב להציג תעודת מינוי רק לפי דרישת האדם.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי