יש להפנות השאלה לפורום דיני תעבורה

  • משקל היעדר ראיה צילומית לעבירת תנועה
    קובי | 07/10/2021 13:41

    שוטר רשם לי דוח על אי מתן זכות קדימה להולכי רגל שעמדו על שפת הכביש ושלטענתו, התכוונו לחצות את מעבר החציה. ביקשתי להישפט. בין הראיות שבתיק יש גם סרטונים ממצלמת הגוף של השוטר, אלא שרואים בהם את מעבר החציה ללא כל הוכי רגל עליו או לידו.

    השוטר יכול היה לצלם את המעבר עם הולכי הרגל אך בחר שלא לעשות כן, או לחלופין, התביעה בחרה שלא להגיש את הצילום.

    האם היעדר צילום מעבר החציה עם הולכי הרגל לידו פוגע בסיכויי התביעה

    שוטר רשם לי דוח על אי מתן זכות קדימה להולכי רגל במעבר חציה, בעת שלטענתו הולכי רגל  שעמדו על המדרכה התכוונו לחצות במעבר. בקשתי להישפט, ועיינתי בראיות שבתיק.

    התברר, שלתיק צורפו סרטונים ממצלמת הגוף של השוטר, ובהם רואים את מעבר החציה הרלבנטי, אלא שבמילומים אין נראים כל הולכי רגל על המעבר או על המדרכה לידו. כלומרף השוטר יכול היה לצלם את הולכי הרגל אבל בחר שלא לעשות כןף או לחלופין התביעה בחרה שלא להגיש צילומים אלה לבית המשפט.

    האם היעדר צילום הולכי הרגל פוגע בסיכויי ההצלחה של התביעה ?

    .

    • יש להפנות השאלה לפורום דיני תעבורה
      עו"ד אמיר מורשתי | 10/10/2021 18:47

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי