דרישת פיצוי של מעביד מעובד

  • המעסיק דורש פיצוי על הרכב שנגנב
    מיכאל | 06/10/2021 19:18

    שלום רב! לפני כמה ימים נגנב רכב של החברה מהאתר העבודה כתוצאה מטעות של הנהג. כמה שעות אחרי זה בעל הרכב יצר קשר עם הגנבים שהם תושבי הרשה׳׳פ. הוא סיכם איתם על תשלום כופר בס׳׳כ כמה עשרות אלפי ש׳׳ח. הרכב הובא למוסך בשטחי הרשה׳׳פ לצורך תיקון הנזקים ( הגנבים הספיקו לפרק אותו חלקית ).

    עכשיו בעל הרכב תובע את נהג הרכב שהרכב היה ברשותו לפצותו על הנזקים שנגרמו לחברה ( תשלום כופר + עלות התיקון + עלות החלקים וכו׳ ). כמובן שכל המידע על מיקום הרכב, מצבו הטכני, עלויות וכו׳ הם ע׳׳פ דברי בעל הרכב בלב ואין שום הוכחה לכך שאכן הוא שילם את כל הסכומים האלה וגם אם שילם אין שום מסמך שמוכיח את זה.

    האם בעל הרכב יכול לחייב את העובד לשלם את הכסף? האם הוא יכול לנקות לו מהמשכורת או לדרוש לקחת הלוואה מהבנק לכיסוי הוצאות?

    • דרישת פיצוי של מעביד מעובד
      עו"ד גיל קראוס | 07/10/2021 16:30

      שלום רב,

      אם הבנתי נכון, המעביד דורש מהעובד כספים. ככל ומדובר ברשלנות בלבד של העובד ולא במעשה במזיד או בהפרה בוטה וקשה של נהלי העבודה, אזי אין סיבה שהעובד ישלם כספים כלשהם למעביד.

      יש לבחון היטב את נסיבות המקרה כדי להבין האם מדובר בטעות אנוש בלבד או במעשה שהוא בגדר רשלנות רבתי כאמור או הפרה בוטה וקשה של נהלי העבודה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il