השבת בטחונות בעקבות סיום שכירות

  • סיום שכירות וש'קים שמחזיק בעל הדירה
    גל | 23/09/2021 00:51

    שלום, שכרתי דירה במשך 3 שנים (כל שנה חידשתי את החוזה) ולפני שבוע סיימתי את השכירות בדירה זו. לאחר פינוי הדירה ביקשתי להגיע לבעל הדירה כדי למסור לו את המפתח, אך הוא אמר כי יקפוץ למחרת לבדוק את הדירה (אציין כי הוא לא בדק את הדירה כשאני נכנסתי במקום דיירים קודמים). שוחחתי איתו יומיים אח"כ והוא אמר שעדיין לא היה בדירה לראות אותה. עבר שבוע ושום דבר לא השתנה. הבעייה שהוא מחזיק אצלו 4 ש'קים שלי: ש'ק ביטחון ע"ס 20 אלף ש"ח (כשהשכירות הייתה 2500 בחודש), ועוד 3 ש'קים פתוחים לחברת חשמל, לארנונה ולמים. ביקשתי ממנו לקבל את הש'קים חזרה אך הוא מתעלם ובכוונה מושך זמן. אני גם זוכרת שלפני 3 שנים הוא ציין בפני שבכוונה הוא לא מחזיר את הש'קים לדיירים הקודמים אותם אני החלפתי ומושך אותם קצת. לפי מה שראיתי הוא יכול להחזיק את הש'קים עד 60 יום מהיום שסיימתי את השכירות. האם זה נכון? אין לי מה לעשות לגבי זה? מה יקרה אם גם לאחר 60 יום הוא לא יחזיר? למי אני פונה ומה אני יכולה לעשות בנושא? תודה

    • השבת בטחונות בעקבות סיום שכירות
      ליאור חאיק, עו"ד | 24/09/2021 18:31

      הי

      מפנה לסעיף 25י(ה) לחוק השכירות:

      הסתיימה תקופת השכירות, ישיב המשכיר לשוכר את הערובה או את יתרתה לאחר המימוש לפי סעיף קטן (ג), לרבות פירותיה, בתוך 60 ימים ממועד השבת הדירה המושכרת לרשותו או עד למועד שבו נפרעו חובות השוכר כאמור בסעיף קטן (ג), לפי המאוחר.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com