האם חולה סיעודי יכול לתבוע תגמולי ביטוח במצטבר?

  • ביטוח סיעודי
    שרה | 22/09/2021 15:59

    שלום,

    לאחר ברור מסתבר שיש לי 4 ביטוחים סיעודיים בחברות שונות.

    רציתי לדעת מה קורה במקרה שאזדקק להפעיל את הביטוח? האם כל החברות אמורות לשלם לי שאזדקק. או שזה מיותר כל הביטוחים ומספיק להשאיר בחברה אחת?

    • האם חולה סיעודי יכול לתבוע תגמולי ביטוח במצטבר?
      עו"ד מיטל ירון | 23/09/2021 00:40

      שלום שרה,

      תשובה לשאלה האם תוכלי לקבל תגמולי ביטוח מכל אחת מחברות הביטוח תלויה בסוג הביטוח הסיעודי אותו רכשת, האם הוא מסוג פיצוי או שיפוי.

      אם כתוב בפוליסה שתגמולי הביטוח משולמים בסכום מוסכם מראש מדובר בביטוח פיצוי. אם רשום בפוליסה שתגמולי הביטוח משולמים על פי עלויות הסיעוד בפועל מדובר בביטוח שיפוי.

      בביטוח פיצוי מבוטח הרוכש יותר מביטוח אחד זכאי לקבל תגמולי ביטוח מכל הביטוחים יחד במצטבר ללא מגבלה גם אם סכומי הביטוח עולים על הוצאות הסיעוד בפועל.

      מנגד, בביטוח שיפוי המבוטח זכאי לקבל רק את עלויות הסיעוד בפועל. הסכום העודף נותר בידי חברת הביטוח.

      מציעה שלא תבטלי ביטוחים בכלל ובפרט ביטוח סיעודי לפני שהתייעצת עם סוכן ביטוח/יועץ פנסיוני שיבדוק בין היתר את סוג הביטוחים, גובה סכומי הביטוח ותקופות התשלום. הסיבה לכך היא שלא ניתן לרכוש היום ביטוחים סיעודיים למעט ביטוח שנעשה דרך קופות החולים והם מוגבלים מבחינת סכום הביטוח ותקופת התשלום.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law