סמכות בהמש לתביעות קטנות

  • סמכות בית המשפט
    איש אחד | 25/07/2021 19:05

    שלום,

    תבעתי בבית משפט לתביעות קטנות בעלים של דירה עקב רעש והטרדות של השוכר את דירתו.

    התביעה נדחתה עקב חוסר סמכות (השופטת הזכירה מפורשות את סע' 60 לחוק בתי המשפט).

    הבעלים של הדירה תבעו אותי (בעיר אחרת) בטענה שהטרדתי אותו בטלפון.

    השופט דן בתיק (ואף קבע ישיבה נוספת) ולא דחה את התביעה למרות שטענתי לחוסר סמכות בגין אותה עילה שתביעתי נדחתה.

    איך זה יתכן? האין אחידות בשפיטה? מה אני לא מבין?

    • סמכות בהמש לתביעות קטנות
      ליאור חאיק, עו"ד | 26/07/2021 21:40

      היי

      צריך לבדוק את התביעות וההחלטות ואת הנימוקים בכדי להגיע למסקנה המשפטית.

      באופן כללי, יש סמכות לתביעות קטנות לתת פיצוי כספי על מטרד לפי פקודת הנזיקין ויש סמכות לתת פיצוי כספי על הטרדה טלפונית לפי חוק הגנת הפרטיות.

      אם מדובר בצווי עשה - למשל להפסיק את המטרד  -  אין סמכות לתביעות קטנות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com