אדם שזייף בעלות בדירה וממשיך להשכיר הדירה

  • שאלה
    שאול | 25/07/2021 13:07

    שלום

    אדם זייף מסמכים לגבי דירה שאינה שלו ובאמצעות שיתוף פעולה בטאבו העביר את הדירה על שמו ועל שם אשתו.

    הדירה כבר לא רשומה על שמו עקב פעילותו במישור המשפטי.

    נפתחה חקירה והתיק הועבר לפרקליטות.

    אלא שהוא עדיין מחזיק בדירה ומשכיר אותה. כי ההליך לסילוקו מדירה טרם הסתיים.

    שאלתי היא האם בנסיבות אלו ובמסגרת החקירה שנוהלה המשטרה/פרקליטות אינם מחויבים לחלט את הכספים שהם תוצר של העבירה [דמי השכירות] שהוא מפיק אותם מידי חודש בחודשו?

    שאלה נוספת הנובעת מכך היא מה הדין כאשר אותו אדם שזייף מסמכים כדי להשתלט על דירה שאינה שלו, טוען שהוא השקיע כספים בשיפוץ של הדירה. האם טענה זו מקובלת ומה משמעותה? האם הוא זכאי להחזר כל שהוא בשל כספים שהוא הוציא עקב מעשה עבירה חמור של זיוף ואולי אפילו שוחד לגורם כל שהוא בטאבו?

    נ.ב. - תיק הדירה נעלם מהטאבו כולל התיק האלקטרוני. מה שמצביע על חומרת שיתוף הפעולה של הטאבו עם מבצע העבירה.

    • אדם שזייף בעלות בדירה וממשיך להשכיר הדירה
      עו"ד אמיר מורשתי | 29/07/2021 08:59

      שאול שלום רב, בסיטואציה שאתה מתאר המשטרה יכולה להגיש בקשה לבית המשפט לחלט כספים מאותו אדם שזייף מסמכי בעלות בדירה ועדיין משכיר אותה, אך היא אינה מחוייבת לעשות כן. אפשר בהחלט לבקש מראש מחלקת החקירות לפעול בנושא ואפשר לבקש להטיל עיקולים במסגרת צווי ביניים הנלווים לתביעה מתאימה. לעניין שאלותיך בנושא השקעת כספים בדירה וההחזר שאולי מגיע לאותו אדם- יש להפנות השאלה לפורומים האזרחיים המתאימים. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי