הסבת שטח מסחרי לדירה

  • סוגיה בארנונה
    צחי | 22/07/2021 15:21

    שלום,

    ירשתי נכס מסחרי שהארנונה בגינו מחושבת לפי 80% מחסן 20% משרדים.

    הנכס נמצא בבנין מגורים במרכז העיר רמת גן בניין בן3 קומות שבקו הרחוב יש חנויות ומעליהם ומתחתם יש דירות מגורים.

    לנכס קיר משותף עם דירת מגורים.

    ההיתר הבניה המקורי הרשום בתוכניות העיריה משנות החמישים הינו ל "בית אריזה לקלפים"

    לאורך השנים המקום הושכר לעסקים שונים משרד, מחסן חוגים וכו'

    בשנים האחרונות לא היה ביקוש לעסקים והנכס היה ריק הרבה זמן, לאחרונה עבר הנכס הסבה למגורים.

    האם ניתן לשנות את סיווג הארנונה למגורים ?

    האם העיריה תפעל נגד השימוש לא לפי ההיתר המקורי ?

    הזהירו אותי שבמידה ואבקש לשנות את סיווג בארנונה העיריה תידרוש היטל השבחה, האם זה נכון ?

    • הסבת שטח מסחרי לדירה
      עו"ד ציפי מרגלית | 01/08/2021 14:41

      צחי שלום,

      מדבריך עולה ששינוי השימוש משמוש עסקי למגורים נעשה שלא לפי היתר. אתה בהחלט צפוי לכך שהועדה המקומית תפעל כנגד שינוי זה, עליו ניתן להגיש כתב אישום על שימוש בניגוד להיתר.

      אני לא מתמצאת בענייני ארנונה ולא יודעת מה הדרישות שעליך לעמוד בהן לצורך שינוי סיווג.

      שינוי סיווג ארנונה אינו ארוע בגינו מחייבים בהיטל השבחה.

      בהצלחה

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il