הבנק מחוייב להודיע ללקוח לפני החזרת שיק ?

  • האם הבנק מחוייב להודיע ללקוח לפני החזרת צ'ק ללקוח?
    דנה | 14/07/2021 12:21

    שלום,

    האם הבנק מחוייב להודיע ללקוח לפני החזרת צ'ק ללקוח? קראתי שכן

    ואם לא הודיע, האם זה יכול לשמש כעילה לתביעה נגדם? כנגד רשלנות בנקאית?

    • הבנק מחוייב להודיע ללקוח לפני החזרת שיק ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 14/07/2021 13:55

      שלום רב,

      התשובה שלילית, הגם שיש סניפים רבים שעושים זאת.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • מוזר כי זאת מתוך כתבה שפורסמה בינואר
        מוזר | 14/07/2021 16:43

        זאת מתוך כתבה שפורסמה בינואר האחרון בYNET:

        שילמתם בצ'ק בלי כיסוי? הבנק יחוייב להודיע לפני שיחזיר

        מטיוטת תיקון להוראה שפרסם הפיקוח על הבנקים להערות הציבור עולה כי בנקים יחוייבו לשלוח הודעה ללקוח אשר הוצג בחשבונו צ'ק ולא הייתה יתרה מספקת לפירעונו, ולעדכנו שעליו להפקיד כסף בחשבון כדי למנוע את סירובו

        גד ליאור|31.01.21 | 10:49

        שילמתם בצ'ק ואין לכם די כסף בחשבון? מעתה הוא לא יוחזר עוד אוטומטית עם הערה שאין לו כיסוי. הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל פרסם היום (ראשון) להערות הציבור טיוטת תיקון להוראה בנושא "משלוח הודעות בתקשורת", ממנה עולה כי הבנקים יחוייבו לשלוח הודעה ללקוח אשר הוצג בחשבונו צ'ק ולא הייתה יתרה מספקת לפירעונו, ולעדכנו שעליו להפקיד כסף בחשבון כדי למנוע את סירוב הצ'ק מסיבת "אין כיסוי מספיק".

        • לא מוזר - כניסתו לתוקף של התיקון לחוק באוגוסט 2021
          ץ | 18/07/2021 00:31