שכחתי לציין

  • מה הדין במקרה התאורטי הבא
    צילה | 13/07/2021 10:10

    שואלת עבור מכרה.
    קרן פנסיה הכירה לפני שנים במחלה x בה היא לוקה, ושנים משלמת לה פנסיית נכות אכ"ע. עת הכירה במחלתה החריגה פוסט טראומה בקובעה שפוסט טראומה מהווה מחלה קודמת.

    כעת נודע שבמחשב קופ"ח ישנה למכרה אבחנה של דיכאון (זו טעות כי מעולם לא אובחנה בכך) אך אבחנה זו משויכת לה במחשב, וכנראה שבעת בה הקרן הכירה במחלה x של המכרה אבחנת הדיכאון עדיין כלל לא היתה קיימת במחשב הקופה.

    שואלת:
    האם היות שקרן הפנסיה לא החריגה דיכאון, האם ככל שהמכרה תלקה בדיכאון הקרן תהיה מנועה מלהחריג דיכאון? ותאלץ להכיר במחלת דיכאון?
    ככל שתהיה מנועה האם זה מהטעם שלא החריגה דיכאון בעבר? או מהטעם שעת בה הכירה הקרן במחלה x והתחילה לשלם פנסיית נכות הדיכאון עדיין לא היתה אבחנה של דיכאון למכרה.

    נודה מאוד להסבר בעניין

    • שכחתי לציין
      צילה | 13/07/2021 11:00

      שכחתי לציין שלא מצויין בקופת החולים מתי נוספה למכרה אבחנה של דיכאון. אך סביר שאילו אבחנת הדיכאון היתה קיימת לפני שהקרן הכירה במחלה x של המכרה הקרן היתה מחריגה גם דיכאון.

    • תקופץ אכשרה בקרן פנסיה
      עו"ד מיטל ירון | 14/07/2021 02:01

      צילה שלום ,

      משאלתך אני מבינה שחברתך חלתה במחלה X וכן בפוסט טראומה וקרן הפנסיה הכירה בזכאותה לפנסיית נכות על בסיס מחלה X כאשר ביחס לפוסט טראומה נטען על ידי קרן הפנסיה שלא חלפה תקופת אכשרה -  תקופה של 60 חודשים ממועד ההצטרפות לקרן שבמהלכה נשללת הזכאות לפנסיית נכות כאשר הנכות שבה לקה העמית, היא תוצאה ממחלה שקדמה למועד ההצטרפות לקרן.

      אם חברתך צברה 5 שנים ממועד ההצטרפות לקרן אין עוד משמעות למחלות קודמות (אלא אם כן חברתך תשוב לעבודה ותחול העלאה בשכר המבוטח בשיעור העולה על 15% שאז תחול תקופת אכשרה על הגידול בשכר).

      אני כאן לרשותך לכל שאלה

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law