הארכת זכויות דמי אבטלה בגלל מחלה קשה

  • דמי אבטלה לבני 45 ומעלה כולל דמי לידה
    אורנה | 02/07/2021 08:58

    הארכת הזכאות לדמי אבטלה למי שמלאו 45 שנה

    ?אנו שמחים לעדכן אתכם שבהתאם להחלטת הכנסת, החל ב- 1 ביולי 2021, תוארך הזכאות לדמי אבטלה לבני 45 ומעלה שקיבלו אבטלה בתקופת הקורונה, ועונים על תנאי הזכאות להארכה (שמפורטים בהמשך).

    חשוב לדעת! תוספת ימי האבטלה תעודכן באזור האישי שלכם באתר באופן אוטומטי בימים הקרובים – אין צורך להגיש בקשה להארכה.
    תנאי הזכאות להארכה
    את תוספת ימי האבטלה יקבל מי שעונה על שני התנאים האלה:
    תנאי ראשון - גיל
    מלאו לך 45 שנים עד 1.7.2021 (כולל). כלומר, נולדת עד 1.7.1976 (כולל)
    תנאי שני - קבלת דמי אבטלה בתקופת הקורונה
    קיבלת דמי אבטלה עבור חלק או מלוא ימי האבטלה המקוריים שלך בין החודשים מרץ 2020 עד יוני 2021.
    ימי האבטלה המקוריים = 175 או 87 ימי זכאות שקיבלת על פי חוק ולא בשל 'תקנות חירום משבר הקורונה'.
    שימו לב, מי שסיים את ימי האבטלה בחודשים ינואר או פברואר 2020 (לפני הקורונה), וקיבל דמי אבטלה בתקופת הקורונה רק בשל 'תקנות חירום משבר הקורונה', לא זכאי להארכה.

    איפה רואים את זה? תוכל לראות מתי התחלת לקבל דמי אבטלה לפי 'תקנות חירום משבר הקורונה' באיזור האישי שלך באתר > בלשונית אבטלה > בירור אבטלה > ימי זכאות > הערות

    עד מתי אפשר להמשיך לקבל דמי אבטלה?
    מי שעונה על תנאי הזכאות, יקבל תוספת ימי אבטלה שבאפשרותו לנצל עד 31.12.21. לאחר מכן ימים אלה יבוטלו.
    תוספת ימי האבטלה תחושב באופן הזה:
    אם קיבלת את כל ימי האבטלה המקוריים שלך - אתה זכאי לקבל תוספת של 50% מימי האבטלה המקוריים שלך:
    - אם היו לך 12 חודשי אכשרה בעת הגשת התביעה ואושרו לך 175 ימי אבטלה - תקבל 88 ימי אבטלה לניצול עד 31.12.21.
    - אם היו לך בין 6 ל-11 חודשי אכשרה בעת הגשת התביעה ואושרו לך 87 ימי אבטלה - תקבל 43 ימי אבטלה לניצול עד 31.12.21.
    איפה רואים כמה ימי אבטלה מקוריים אושרו לי ? באיזור האישי שלך באתר > בלשונית 'מכתבים' > צפייה במכתב שנשלח אליך עם אישור תביעתך.
    אם נותרו לך ימי אבטלה - אתה זכאי לקבל את הימים שנותרו לך בתוספת 50% מימי האבטלה שניצלת בין החודשים מרץ 2020 ליוני 2021.
    לדוגמה, אם ניצלת 120 ימים מתוך 175 ימי הזכאות שלך, אתה זכאי ל-115 ימי אבטלה (55 הימים שנותרו לך + 60 יום שהם 50% מהימים שניצלת).
    סכום דמי האבטלה
    סכום דמי האבטלה עבור תוספת ימי האבטלה יהיה בשיעור של 85% מדמי האבטלה הרגילים.
    סכום דמי האבטלה עבור ימי האבטלה שנותרו לך יהיו בשיעור 100% למי שצבר 12 חודשי אכשרה, ובשיעור 90% למי שצבר בין 6 ל- 11 חודשי אכשרה.

    מה עוד חשוב לדעת?
    תשלום דמי אבטלה ביחד עם קצבה נוספת
    הזכאות לקבל דמי אבטלה ביחד עם קצבה נוספת הוארכה עד ל-31.12.21. בתקופה זו, דמי האבטלה לא יילקחו בחשבון ככפל קצבאות אלא כהכנסה מעבודה.
    הקצבאות הנוספות הן: דמי מזונות, הבטחת הכנסה, קצבת אזרח ותיק (לנשים מגיל 62 עד 67), קצבת שאירים וקצבת נכות כללית (תוספת עבור בני זוג וילדים).
    תשלום ללומד בהכשרה מקצועית
    הזכאות לקבל דמי אבטלה בשיעור 100% למובטל שלומד בהכשרה מקצועית מטעם שירות התעסוקה הוארכה עד ה-31.12.21. (ולא בשיעור של 70%).
    כל המידע על קבלת דמי אבטלה בזמן הכשרה מקצועית מפורט בקישור הזה
    https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/covid19_avt/Pages/45zacaut.aspx

    • הארכת זכויות דמי אבטלה בגלל מחלה קשה
      שושנה | 03/08/2021 17:18

      אני בגיל 50 ולפי מה שכתבתם ניצלתי את מלוא הימים ונותרו  לי 17  ימים לאבטלה. עד סוף שנה. אם גיליתי לפני חודשיים שאני חולת סרטן והתחלתי לקבל טיפולים כימיים אוכל על פי חוק לקבל הארכה לדמי אבטלה במקביל לקצבה שמגיע לי?..  כל דבר מבורך אך הקצבה מאוד נמוכה ..
      תודה אשמח לתשובה

      • הארכת תקופת לתשלום דמי אבטלה ונכות כללית
        אורנה | 04/08/2021 17:09

        שלום לך,

        ניתן להגיש תביעה לנכות כללית ולהמשיך לקבל דמי אבטלה,

        למי שגילו 45 ומעלה.

        ראי מתוך הארכת הזכאות לדמי אבטלה למי שמלאו 45 שנה:

        ..."חשוב לדעת! תוספת ימי האבטלה תעודכן באזור האישי שלכם,

        באתר באופן אוטומטי בימים הקרובים – אין צורך להגיש בקשה להארכה."...

        https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/covid19_avt/Pages/45zacaut.aspx

        תוכלי לבקש וועדה רפואית מטעם שירות התעסוקה, על מנת שיפנו אותך רק לעבודה,

        המתאימה למצבך הרפואי בלבד.

        להגיש במקביל תביעה לקצבת נכות, לצרף את המסמכים הרפואיים התומכים בתביעתך.

        סביר להניח שתעברי במסלול הירוק. תשפתי את העו"ס המלווה אותך בבית החולים,

        היא תוכל לסייע בידייך להגיש את התביעה לביטוח לאומי.

        בברכה להחלמה מלאה ורפואה שלמה!