דמי ביטול עסקה

  • דמי ביטול עסקה
    טל | 07/04/2021 17:58

    שלום רב , לפני כשנה ( כחודש לפני התפרצות הקורונה ) בתי סיכמה עם תופרת שמלות כלה על תפירת שמלה בעלות של 8,000 שח . ניתנה לתופרת מקדמה של 2,000 שח . סוכם שלקראת החתונה הבת תגיע לעסק לשם מדידות ותחילת העבודה . יש לומר שהשמלה נתפרת על שמלה בסיסית שנבחרת מתוך הקולקציה שנמצאת בעסק .  כיום ניתן לקיים אירועים , אז הבת הגיעה למסירת מידות כדי להתחיל את התפירה . לאחר יומיים התקשרה התופרת והודיעה לבת שעלייה להוסיף סכום של 3,500 שח , בגין תפירת מחוך כתוספת לשמלה . הבת החליטה לבטל את העסקה  . זאת בהתאם לתקנות הגנת הצרכן ותשלום דמי ביטול . לטענת התופרת על הבת לשלם דמי ביטול של 1,000 שח בגלל , שהיא שמרה את השמלה לבת . מבקש לדעת במקרה הנוכחי בעניין זכות הביטול וגובה דמי הביטול . תודה

    • דמי ביטול עסקה
      ליאור חאיק, עו"ד | 08/04/2021 16:27

      היי

      אין כל סיבה שהתופרת תבקש באופן חד צדדי תוספת שהרי סוכם על מחיר. בנסיבות אלו מדובר בהפרה יסודית שמקנה את האפשרות לבטל את העסקה.

      בנוסף לא ברור מהיכן נלקח הסכום של 10000 ש"ח כדמי ביטול.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • המשך לדמי ביטול עסקה
        טל | 11/04/2021 13:46

        שלום רב , תודה על המענה , ובהמשך לכך עיינתי בהסכם/ הזמנה שבתי חתמה עליו ולמעשה זהו חוזה אחיד . רשום בסעיף הרלוונטי , " שבמידה ותבוטל ההזמנה על ידי הלקוחה מכל סיבה שהיא , בעלת העסק תפוצה ב 50% מערך ההזמנה . סכום זה מהווה פיצוי מוסכם ומוערך מראש ומהווה תמורה הולמת לטרחה ולכיסוי לנזקי " . האם הניסוח וגובה הפיצוי מהווה חוזה מקפח ? תודה

        • המשך התשובה
          ליאור חאיק, עו"ד | 13/04/2021 18:22

          על פניו נראה שקודם כל התופרת הפרה את ההסכם כאשר דרשה  תוספת חד צדדית.

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com