שאלה בנוגע לחובה לשלם דו"ח

  • דו"ח לאזרח חוץ
    יעקב | 05/04/2021 11:42

    אני אזרח חוץ ואין לי אזרחות ישראלית אבל אני תושב ישראלי עם ויזת סטודנט, קיבלתי דו"ח קורונה לפני כחצי שנה והשוטר אמר שישלח בדואר, תכלס בדואר קיבלתי רק הודעה שניה שיש לי דואר רשום ממשטרת ישראל וגם את זה קיבלתי אחרי שכבר הוחזר לשולח... [לתפארת דואר ישראל].

    התקשרתי למשטרה כדי לברר את מספר הדו"ח כדי לשלם מיד שלא יצמיח לי ריביות, העבירו אותי מנציג לנציג עד שהגעתי לנציג שקודם כל נתן לי את מספר הזהות הפיקטיבית שמעודכן במשטרה על הדרכון הזר שלי ואחרי  בדיקה אמר לי שאין שום דו"ח על השם שלי, לשאלתי מה קיבלתי בדואר הוא אמר לי שהוא לא יודע אבל אין לי שום דו"ח, והוא אמר לי שכדי להיות בטוח שאני אברר גם במרכז האכיפה.

    התקשרתי למרכז האכיפה וגם שם לא ידעו איך לזהות אותי כי דרך הדרכון לא מזהים אותי נתתי להם את מספר הזהות הפיקטיבית והם אמרו שאין שום דו"ח על המספר הזה.

    עכשיו קיבלתי מכתב ממרכז האכיפה שיש לי קנס עם ריבית.

    השאלה מה אני עושה עכשיו

    האם אני יכול לא לשלם כלל היות שהם לא יכולים לזהות אותי כי הדרכון שלי לא מקושר לחוב הזה וזה אומר שלא יוכלו לעקל לי שום דבר

    ואם לא האם אני צריך איזה הוכחה שדיברתי איתם כדי להוריד את הריבית או שלא קיבלתי את הדו"ח.

    דרך אגב גם עכשיו אין לי במשטרה דו"ח על שמי ועל מספר הזהות שלי..

    אמשח לתשובה

    תודה רבה

    • שאלה בנוגע לחובה לשלם דו"ח
      עו"ד אמיר מורשתי | 07/04/2021 10:25

      יעקב יקר, החובה שלך לשלם את הדו"ח אינה קשורה בשאלה מה יעשו לך באם לא תשלם את הדו"ח והאם ניתן לעקל לך רכוש אם לאו. מבחינה משפטית כל שאני יכול לייעץ לך הוא לפעול לביטול הריבית לאור הנסיבות שתיארת. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי