המשך הפעלות חשבון בנק של אדם שכשירתו נפגמה

  • חשבון משותף עם חולה אלצהיימר
    רון | 21/03/2021 00:10

    שלום,

    לאמי ואבי הקשישים יש חשבון בנק משותף. אבי חולה מזה זמן מה באלצהיימר ואינו מסוגל לנהל את ענייניו בעצמו. אחי מונה לאפוטרופוס של אבי אך רק לעניינים רפואיים ואישיים. את ענייני הרכוש ניהלה אמי. אמי, אחי ואני מסתדרים מצוין ואין בינינו שום מחלוקות בנוגע לענייני הרכוש. לאחרונה נודע לבנק על מצבו של אבי ובעקבות כך הטיל הבנק מגבלה על הוצאת סכומי כסף חריגים מהחשבון. להבנתי, עלינו לבקש כעת למנות את אחי (או אותי או את אמי) כאפוטרופוס של אבי לענייני רכוש ואז ליצור בעבורו חשבון (אפוטרופוס) נפרד שאליו יועברו הקצבאות שלו.

    שאלותיי הן:

    1. האם יש לנו זכות להוציאו מהחשבון המשותף ולפתוח בעבורו חשבון (אפוטרופוס) חדש או שמא יש לבנק זכות לחייבנו להפוך את החשבון המשותף לחשבון (האפוטרופוס) של אבי ולאלץ את אמי לצאת מהחשבון ולפתוח לעצמה חשבון חדש (ממגוון סיבות יהיה לנו הרבה יותר נוח לפתוח לאבי חשבון חדש ולהותיר את אמי בחשבון הקיים)?

    2. בחשבון ישנם כמה פיקדונות בסכום כולל של כמה עשרות אלפי שקלים. במידה ונפתח לאבי חשבון (אפוטרופוס) חדש, האם יש לבנק זכות לחייבנו להעביר מחצית מהסכום הכולל של הפיקדונות לחשבון (האפוטרופוס) החדש של אבי או שמא זהו עניין שבינינו ובין האפוטרופוס הכללי?

    3. האם יש לבנק זכות להטיל בינתיים - עד למינוי האפוטרופוס -  הגבלות נוספות על החשבון המשותף (מעבר להגבלה על הוצאת סכומי כסף חריגים) במיוחד הגבלות שיפגעו בשגרת חייהם של הוריי, לרבות הגבלות על שימוש בכ. אשראי (בהם יש הוראות קבע לתשלום בעבור שירותים רפואיים לאבי)?

    תודה רבה מראש על התשובות.

    רון

    • המשך הפעלות חשבון בנק של אדם שכשירתו נפגמה
      עו"ד אסף מירוז | 21/03/2021 17:31

      רון שלום

      לשלאלתך, ככלל, כאשר נפגמת כישרתו של אדם לדאוג לדעייניו (מוגדר בשפה המשפטית כחסוי) ואין לו ייפוי כוח מתמשך, נדרש מינוי אופוטרופוס, על רכושו, על גופו, או שניהם.

      אין מניעה לפתוח חשבון בנק חדש ללא חסוי, אך הוצאותו מחשבון קיים הוא הליך מורכב ביותר ולעתים גם בלתי אפשרי.

      בעניין שאלותיך, רצוי לפנו לייעוץ מקצועי אצל עו"ד שעוסק בתחום.

      מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com