האם חובה לשתף פעולה עם חוקר מטעם המבטחת?

  • תשאול חברת הביטוח במקרה גניבה
    ימית | 17/03/2021 20:17

    שלום

    מבקשת לשאול עבור ידיד

    קרונוע שלו שהיה מבוטח נגנב. הוגשה תלונה במשטרה. נציג מחברת הביטוח לא הסתפק בתשאול טלפוני וביקש להיפגש עמו. התשאול התחיל בסדר והגיוני , ידידי סיפק פרטים רבים שהיו נחוצים והיו בגדר הסביר אך עד מהרה הפך  התשאול לקשה ופולשני, ידידי חש כאילו מאשימים אותו בגניבה.  הנציג ביקש ממנו לתת פרטים על גירושיו ועל גרושתו, ביקש ממנו להיכנס לחשבון הבנק ולראות את העו"ש והמצב הכלכלי, כשהסביר שביטל טיול בחופשת הפסח הנציג נראה כלא מאמין והתעקש שייתן לו את  מספרי הטלפון של חבריו כדי לאמת את העניין, ידידי סירב לעשות זאת אבל הציע להתקשר אליהם בנוכחות הנציג, החברים אכן אישרו את ביטול הטיול בשל הגניבה אך הנציג עדיין לא התרצה וביקש פירוט שיחות. הידיד שלי סירב לכך כי זה כבר נראה לו מוגזם מאד.

    אני מבקשת לדעת: האם הנציג חרג מסמכותו? אלו שאלות הוא יכול לשאול ואלו לא? האם התשאול יכול להיערך באופן כזה? מהן זכויותיו של האזרח בתרחיש מסוג זה? ובנוסף האם יש לידידי זכות לקבל את ההקלטות ותיעוד הפגישה בינו לבין הנציג?

    אודה מאד לתשובתכם

    ימית

    • האם חובה לשתף פעולה עם חוקר מטעם המבטחת?
      עו"ד מיטל ירון | 21/03/2021 11:54

      ימית שלום,

      החוק מחייב לשתף פעולה עם המבטח בהליך בירור התביעה ובכלל זה להיפגש עם החוקר ולשתף עמו פעולה.

      ייתכן שדרישת החוקר להיכנס לחשבון הבנק של חברך כדי לבדוק את חשבון העו"ש הינה מוגזמת אבל לא ניתן לומר שהוא חרג מסמכותו בוודאי כאשר חברך הסכים לכך. יחד את זאת, דווקא הדרישה לקבל את דו"ח שיחות הטלפון הינה לגיטימית.

      לגבי הקלטת השיחה חברך יכול לפנות לחוקר ולבקש את ההקלטה אך ספק רב שהחוקר ו/או חברת הביטוח יסכימו לספק את ההקלטה בשלב זה.

      ככל שתביעתו של חברך תדחה והוא יאלץ להגיש תביעה לבית המשפט, הוא יצטרך להלחם על קבלת ההקלטה בשלב מוקדם של ההליך.

      מקווה שחברך לא יעמוד במצב דומה בעתיד, אבל להבא מציעה להקליט את השיחה עם החוקר.  כמו כן, חברך יכול לדרוש שהחקירה תיעשה בנוכחות עורך דין ובכל מקרה כדאי להתייעץ עם עורך דין ולהחליט יחד עמו אם להיפגש עם החוקר לבד.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law