שימוש בחדר צמוד לדירה

  • אפשרויות עבור חלק קרקע מוצמד לדירה (שטח פתוח)
    יאיר וואש | 21/01/2021 20:26

    שלום רב,
    ברשותי דירה בבית משותף שבה ישנו חלק קרקע נוסף המוצמד לדירה ומוגדר בהיתר כשטח פתוח(ממש חדרון 25 מ'"ר).
    אני מעוניין להבין מה מותר ומה אסור לי ולמשפחתי לעשות עם החדרון הנוסף הזה במצב הנוכחי?

    כשרכשתי את הדירה היו בחדר הזה שנמצא בקומת ההכניסה של הבניין שירותים מקלחת ומטבחון.
    שנותקו ובעת הזו אנו מעוניינים להחזיר את החיבורים הללו, להבנתנו בעבר היו אי אלו הסכמות עם השכנים לגבי השימוש בחדרון הזה שהיה מושכר כ-יח' דיור.

    האם אנו צריכים להסדיר את הייעוד של השטח הזה או שניתן לעשות בו שימוש אישי כרצוננו?
    באם צריך להסדיר את הייעוד של השטח המדובר, מהו התהליך? לאיזה גורם מקצועי ניתן לפנות?
    תודה רבה,

    • שימוש בחדר צמוד לדירה
      עו"ד ציפי מרגלית | 03/02/2021 11:08

      יאיר שלום,

      במידה והשטח מוגדר כשטח פתוח ובנוי עליו חדר ניתן להסיק שהחדר נבנה שלא כדין בלא היתר בניה. בכל מקרה, יש לוודא בהיתר הבניה של הבניין האם יש לחדר היתר ומה השימוש שנקבע לו בהיתר. זה השימוש המותר. להסכמות הדיירים אין משמעות בהיבט חוקיות השימוש. הסדרת יעוד החדר, בנייתו והשימוש בו צריכה להעשות מול הועדה המקומית בישוב בו אתה גר. לשם כך עליך להסתייע באדריכל/הנדסאי בניין שיגיש עבורך את התכניות המתאימות, במידה והדבר אכן ניתן מבחינת התכניות החלות.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il