הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

הקיבוץ לא מקבל לחברות ממניעים זרים- מה ניתן לעשות?

  • אי קבלה לקיבוץ כחבר
    יגאל | 12/01/2021 11:06

    הקיבוץ שבו אני חי לא מוכן לקבל אותי כחבר למרות שאני כבר גר שם למעלה מ10 שנים, האם יש מה לעשות בנידון? מרגיש לי כאילו הם מנסים להוציא אותי בכוונה בגלל אותו סכסוך שהיה עם ההורים שלי.

    • הקיבוץ לא מקבל לחברות ממניעים זרים- מה ניתן לעשות?
      עו"ד יעל פרי | 19/01/2021 16:41

      יגאל שלום,

      בפנייתך חסרים פרטים רבים ומהותיים המקשים עלי להשיב לפנייתך.

      כך בהתאם  לא עולה מפנייתך האם הגשת בקשה להתקבל לחברות לקיבוץ?

      האם עברת תהליך קבלה לחברות?

      באיזה מעמד אתה מתגורר בקיבוץ במשך כעשור?

      כמו כן על מנת להשיב לפנייתך יש לבחון את תקנון הקיבוץ .

      אוכל להשיב לך כי סעיף 43 לפקודת האגודות השיתופיות ותקנה 6 לתקנות האגודות השיתופיות (חברות( תשל"ג- 1973 קובעות כי רשם האגודות השיתופיות יכול להורות לקיבוץ לתקן את פנקס החברים באופן בו תירשם כחבר קיבוץ וזאת למרות שהקיבוץ לא קיבל אותך כחבר.

      ככל והקיבוץ מסרב לקבל אותך כחבר בו משיקולים זרים, הרי שתוכל להגיש בקשה לרשם האגודות השיתופיות להורות לקיבוץ לתקן את פנקס החברים  ולהוסיפך כחבר.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il