כל מדינה עם החוקים שלו וסמכות השיפוט שלה

  • סמכות שיפוט בהפרות זכויות יוצרים באינטרנט
    אסי | 31/12/2020 19:57

    כבעל אתר אינטרנט בינלאומי המתגורר בישראל,
    מה סמכות השיפוט לגבי תביעות זכויות יוצרים?
    האם בעל יצירה יכול לתבוע אותי במקום מגוריו בחו"ל לפי הדין של המדינה בה הוא מתגורר?

    האם הוספת סעיף התניית תחום שיפוט (לישראל) למשתמשי האתר בתנאי השימוש מהווה עילה חוקית לקיום המשפט אך ורק בישראל?

    • כל מדינה עם החוקים שלו וסמכות השיפוט שלה
      עו"ד גיא קדם | 03/01/2021 22:30

      תניית שיפוט לא בהכרח תעזור... כפי שגוגל, פייסבוק, AIRBNB ו- BOOKING גילו בישראל.

      הכלל הוא, שחברה שעושה עסקים בחו"ל צריכה להיות ערוכה להתמודד עם מערכות המשפט במדינות שבהן היא פועלת.

      המלצתי היא לשקול לקבוע תניית דין זר בנוסף לתניית מקום שיפוט (לפייסבוק זה עבד בעבר, כך שגם אם התביעות נדונות בארץ הן נדונות לפי דין קליפורניה).

      בברכה,

      גיא קדם, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
      טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com