הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

אגודה שיתופית- מענה לפניתך

  • אגודה שיתופית
    עו"ד | 27/12/2020 09:50

    הצגתי את שם האגודה השיתופית, הכולל את הביטוי "קהילתי" וכך רשום אצל רשם האגודות השיתופיות: בית חלקיה מושב עובדים כפרי קהילתי אגודה שיתופית". האם יש בכך בכדי להטעות? האם החתמת תושבים על התקנון מחייבת אותם? התקנון יוצר 2 סוגי חברי אגודה - עם נחלות וללא נחלות. האם זה אפשרי? עובדה שרשם האגודות השיתופיות אישר יצור כלאיים שכזה לפני 20 שנה?

    • אגודה שיתופית- מענה לפניתך
      עו"ד יעל פרי | 29/12/2020 09:07

      שלום רב

      תקנון האגודה מהווה חוזה בין החבר לבין האגודה ובין החברים - בינם לבין עצמם

      לא נדרש לחתום על תקנון האגודה, קבלה לחברות לאגודה מחייב את חבריה בקבוע בתקנון

      כך או כך חוזים יש לקיים .

      אני סבורה כי אין בעובדה שבתוך שם האגודה מופיע הביטוי "קהילתי"   משום הטעייה.

      כמעט בכל אגודה שיתופית ישנם חברים עם נחלות וישנם חברים ללא נחלה- עם מגרש בהרחבה לדוגמא.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il