הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

ההבדל בין יישוב קהילתי ואגודה שיתופית

  • הגדרת יישוב קהילתי
    אריאל | 20/12/2020 15:48

    במושב בית חלקיה 65 נחלות ו-90 בתים בהרחבה ומשקי עזר. האגודה מוגדרת כך: בית חלקיה מושב עובדים כפרי קהילתי אגודה שיתופית. ושאלתי האם כך ניתן לראות באגודה גם יישוב קהילתי?

    • ההבדל בין יישוב קהילתי ואגודה שיתופית
      עו"ד יעל פרי | 27/12/2020 08:46

      אריאל שלום,

      ההבדל העיקרי בין יישוב קהילתי לאגודה שיתופית היא שלמשפחות החיים ביישוב הקהילתי אין שיתוף כלכלי בין התושבים .

      באגודה שיתופית ישנו תקנון שהוא חוזה מחייב בין החברים לבין האגודה ובין החברים - בינם לבין עצמם ובין היתר, ישנם נכסים המשותפים לכלל חברי האגודה וזאת בשונה מיישוב קהילתי בו אין נכסים כלכליים משותפים.

      תושבי יישוב קהילתי מאוגדים ביחד למרות שהם אינם קשורים זה לזה במערכת כלכלית או חקלאית.

      ובמילים אחרות, המאפיין המרכזי של היישוב הקהילתי הוא העצמאות של התושבים מבחינת מידת המעורבות שלהם בקהילה.

      לא מעט יישובים קהילתיים היו בעבר קיבוצים או מושבים.

      משבבית חלקיה ישנה מערכת כלכלית משותפת לחברי האגודה הרי שההגדרה הנכונה היא אגודה שיתופית ולא יישוב קהילתי.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il