עדכונים בתשלום המענק אבטלה כולל תאריכי תשלום

  • עדכונים בתשלום המענק אבטלה כולל תאריכי תשלום
    אורנה | 18/11/2020 10:08

    מתוך דף הטלגרם של ביטוח לאומי עדכונים

    מענק אבטלה ממושכת כל הפרטים:
    אנחנו שמחים לבשר שכדי להקל עליכם בתקופה זו הביטוח הלאומי,
    ישלם מענק חד-פעמי בסך 2,000 ₪ למי שקיבלו דמי אבטלה למשך יותר מ-100 יום,
    ומעלה ושכרם הממוצע היה נמוך מ-10,551 ₪.

    סכום המענק
    זהו מענק חד פעמי בסך 2,000 ₪.
    בני זוג ששניהם זכאים למענק אבטלה ממושכת - יקבלו תוספת למענק בסך 500 ₪, כלומר מענק בסך 2,500 ₪ לכל אחד.

    מתי ישולם המענק? ?
    המענק ישולם החל מ-19.11 ועד ה-30.11
    לכן אם אתם שומעים שחלק קיבלו ואתם טרם קיבלתם - זה בסדר, ייקח לנו כשבועיים לשלם לכולם.
    שימו לב, המענק ישולם באופן אוטומטי ישירות לחשבון הבנק.

    מי זכאי למענק? ?
    המענק ישולם למקבלי דמי אבטלה שעונים על שני התנאים האלה:

    1. מובטל לתקופה ממושכת
    שולמו לך דמי אבטלה למשך 100 יום ומעלה בין התאריכים 1.3.20 ל-17.10.20.
    בספירת הימים ייכללו רק ימים ששולמו עבורם דמי אבטלה, גם אם מדובר בתקופה לא רצופה.
    חשוב לדעת, 5 ימי ההמתנה שלא שולמו, נכללים בספירת 100 ימי האבטלה.
    מידע על מספר ימי האבטלה ששולמו לך תוכל לראות באתר השירות האישי,
    בלשונית אבטלה > בירור אבטלה > אישורים> אישור זכאות

    2. השכר שלך היה נמוך מ-10,551 ₪
    ממוצע השכר שלך, שלפיו חושבו דמי האבטלה היה נמוך מ-10,551 ₪ בחודש.
    את השכר שלפיו חישבנו את דמי האבטלה תוכל לראות באתר השירות האישי,
    בלשונית אבטלה > בירור אבטלה > תקופות עבודה ושכר

    תשלום למקבלי מענק הסתגלות
    גם מי שהגיעו לגיל 67 ומעלה ומקבלים מענק הסתגלות יקבלו מענק אבטלה ממושכת,
    אם הם קיבלו מענק הסתגלות למשך 100 יום ומעלה בין התאריכים 1.3.20 ל-17.10.20.

    שימו לב, אם בתקופה זו הגעתם לגיל 67 ולכן עברתם מדמי אבטלה למענק הסתגלות,
    אנו נספור גם את הימים שבהם קיבלתם דמי אבטלה וגם את הימים שבהם קיבלתם מענק הסתגלות.
    לאחר שהמענק אושר ופרסמנו את הפרטים המלאים, ריכזנו עבורכם תשובות שיפזרו כמה מסימני השאלה שיש לגביו.

    ש: קיבלתי דמי אבטלה אבל כבר חזרתי לעבוד, האם המענק הזה ישולם גם למי שחזר לעבוד?
    ת: כן, כל עוד אתה עונה על שני תנאי הזכאות (שולמו לך לפחות 100 ימי אבטלה והשכר הממוצע שלך נמוך מ-10,551 ש"ח) תקבל את המענק, גם אם חזרת לעבוד.

    ש: המענק ישולם כל חודש?
    ת: לא, המענק חד פעמי

    ש: האם המענק משולם גם למי שמובטל לפני הקורונה?
    ת: כן, מי שעונה על שני תנאי הזכאות יקבל את המענק.

    ש: מה צריך לעשות כדי לקבל המענק?
    ת: כלום, אנחנו נשלם את המענק באופן אוטומטי לחשבון הבנק שאליו משולמים דמי האבטלה.

    ש: האם המענק ישולם גם למי שמקבל דמי אבטלה בגלל התפטרות או רק למי שהוצא לחל"ת?
    ת: סיבת הפסקת העבודה אינה תנאי לקבלת המענק. מי שעונה על שני תנאי הזכאות שכתבנו יקבל את המענק.

    ש: שולמו לי 98 ימי אבטלה. האם אקבל את המענק כשאגיע ל-100 ימים?
    ת: לא, המענק ישולם למי שקיבל תשלום עבור 100 ימי אבטלה מ-1.3.20 עד 17.10.20 (רצופים או לא רצופים).
    חשוב לדעת, 5 ימי ההמתנה שלא שולמו, נכללים בספירת 100 ימי האבטלה.
    יש לכם שאלות נוספות? הפרטים המלאים על המענק מחכים לכם בקישור הבא>> https://www.btl.gov.il/Corona/Pages/MaanakAvtCont.aspx