מתי להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות?

  • רויטל
    אשה מודאגת | 16/09/2020 11:31

    שלום רב,
    בעלי עובד כאב בית של בית ספר יסודי בדרום הארץ. לפני שנה בזמן שהיה בעבודה הוא החליק ושבר את היד אחרי שאחד הילדים שפך מים מאיזה משחק שהיה להם...
    הגשנו תביעה למל"ל והוא הוכר כתאונת עבודה.

    לאחרונה הוא סובל מכאבים עזים ונשלח לצילום MRI
    מה לעשות מכאן והלאה... ?

    • מתי להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות?
      עו"ד מיטל ירון | 16/09/2020 12:05

      רויטל שלום ,
      מאחלת לבן זוגך שירגיש טוב ורפואה שלמה.
      בשלב זה, עליכם להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות. תביעה כזו יש להגיש תוך 12 חודשים ממועד הפגיעה וככל שהיא מוגשת במועד מאוחר יותר הזכאות לקצבה או מענק יכולה להיפגע מאחר שניתן לקבל תשלום רטרואקטיבי עבור לא יותר משנה אחת אחורה. מאחר שציינת שהתאונה ארעה לפני כשנה, נא מהרו להגיש את התביעה בהקדם ככל שניתן.

      כמו כן, כדאי לקבל ייעוץ משפטי האם יש עילת תביעה נגד המעביד.
      אני כאן לרשותך בכל שאלה.

      שנה טובה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law