העברת מתנה כספית

  • קבלת סכום כסף מידידה טובה
    אביעד | 16/09/2020 01:24

    שלום לעורכי הדין שמנהלים את הפורום
    יש לי חבר מאוד טוב, אנו חברי נפש כבר שנים רבות ובשבילי הוא ממש כמו אח (אבל לא באמת ביולוגי)
    עוזרים אחד לשני בכל דבר בחיים.
    כעת, יש לי הזדמנות לרכוש נכס נדל"ן למגורים
    ואותו חבר טוב רוצה לעזור לי מכל הלב ולתת לי סכום של 40,000 ש"ח, ללא תמורה, לא כהלוואה, אלא פשוט כמענק, או כמתנה, לא יודע איך מגדירים את זה. בקיצור בלי לקבל דבר וחצי דבר בתמורה, רק את התודה הענקית שלי.

    הוא רוצה לעשות לי העברה בנקאית
    ועלתה בי השאלה, האם זה מותר בכלל? האם בבנק לא ישאלו אותו שאלות?
    אני יודע שיש המון חוקים חדשים לגבי העברות כספים וכו'
    וכמובן שהכל כאן כשר והכל מתוך רצון לעזור וחברות אמיתית.

    מהי הדרך הנכונה שלי לקבל ממנו את הסכום הזה בלי שיהיו בעיות בבנק?
    הבנתי שהבנקים נוהגים לשאול שאלות ורוצים הצהרות ומכתבים מעורכי דין ודברים כאלה
    האם באמת צריך את כל זה בשביל עזרה אמיתית לחבר?

    תודה

    • העברת מתנה כספית
      עו"ד אבי זילברפלד | 21/09/2020 12:37

      שלום רב,

      עשו ביניכם הסכם מתנה, ואז - ככל שהבנק יבקש הבהרות - תציגו ההסכם.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • מה הכוונה לעשות הסכם מתנה בינינו?
        אביעד | 21/09/2020 13:36

        ממה שקראתי הסכם מתנה זה הסכם משפטי מלא שעושים אצל עורך דין
        כשאתה אומר הסכם מתנה בינינו, מה זה בעצם אומר?
        בלי עורך דין? מכתב שהוא כותב לי שבו הוא מעניק לי מתנה כספית?