חיוב בעמלת הלוואה

  • עמלת פתיחת תיק
    צביאל ב. | 15/09/2020 18:50

    בימים אלה נטלתי הלוואת גישור מבנק מזרחי טפחות לצורך רכישת דירה.

    ביין שלל החיובים, נדרשתי לשלם עבור "פתיחת תיק"

    החיוב היה בשיעור של 1,750 ש"ח, לפי תחשיב של 250 ש"ח לכל מאה אלף ש"ח הלוואה.

    (לפי הסבר של פקיד המשכנתאות).

    שאלתי היא : פתיחת תיק היא אירוע פרוצדורלי שדורש התעסקות לא קטנה מהבנק.

    יחד עם זאת מדובר באותה התעסקות בין אם סכום ההלוואה הוא 100,000 ש"ח  או מיליון מש"ח

    מה מצדיק מבחינת החקיקה את חישוב החיוב הזה לפי נפח ההלוואה ?

    האם יש מקום לתביעה  נגד הבנק ועל סמך איזה סעיפי חוק

    שנה טובה

    • חיוב בעמלת הלוואה
      עו"ד אבי זילברפלד | 21/09/2020 12:39

      שלום רב,

      כל בנק מחוייב לפרסם את העמלות שלו. בדוק בפרסום העמלות של הבנק האם חייב אותך כנדרש. ככל שלא - הגש תלונה לממונה על תלונות הציבור. אל תרוץ לבית המשפט.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il