שינוי והפחתה בשכר ובהיקף המשרה באופן חד צדדי

  • JAKY
    JAKY | 15/09/2020 17:31

    שלום רב,

    רציתי לברר לגבי שאלה הבא:

    אני עובד במפעל במשך 11 שנים וכל הזמן עבדתי לפי משכורת שעתית במשמרות בוקר וערב.

    ( כך זכיתי להטבות במסים עקב משמרת ערב).

    בזמן האחרון מעסיק ביקש לעבור למשמרת בוקר באופן קבוע ואמר שמשמרת ערב הוא מתכוון לבטל.

    עקב כך באופן רשמי לא קיבלתי הודעה זאת ומעסיק ביקש לחתום על משכורת חודשית מסוימת שיותר גדולה משעתי . ללא הרבה ברירה חתמתי על משכורת חודשית ( כמובן שאלתי האם סכום יהיה נמוך ממשכורת חודשית שהייתה כל הזמן והוא טען שלא יהיה פגיע במשכורת).

    בסופו שדבר במפעל לא ביטלו משמרות ערב , אך חלק עובדים החתימו למשכורת חודשית וחלק המשיכו לעבוד שעתי.

    בגדול במשכורת חודשים ,לא משלמים את הפסקה של 30 דקות ביום עבודה וגם תוספת של משמרת ערב-122.5% .( אין הטבות למס הכנסה עקב משמרת ערב).

    אשר קודם שילמו כאשר הייתי במשכורת שעתי.

    לסיכום אחרי שעבדתי חודש ימים גם משמרת בוקר וערב , עקב כך שהייתי חתום למשכורת חודשית קיבלתי משכורת הרבה יותר נמוכה מאשר בדרך כלל שאני מקבל. עקב מסים רבים.

    אך עובדים אחרים שלא חתמו עבדו גם במשמרות ומשכורתם הייתה יותר גבוה .

    עותק של הסכם למשכורת חודשים גם לא קיבלתי.

    כאשר פניתי למנהל ואמרתי שכוון שחתמתי על הסכם חדש חודשי משכורת שלי ירדה , אז הוא אמר שאין מה לעשות , כנראה בהמשך לא יהיו משמרות ערב והחוזה חתום.

    מה ניתן לעשות עם מצב הזה, זאת אומרת בגדול עבדו אליי ונפגעתי בשכר חודשי.

    אשמח לתשובתכם.

    • שינוי והפחתה בשכר ובהיקף המשרה באופן חד צדדי

      שלום רב,

      שינוי והפחתה בהיקף המשרה והשכר מהווה הרעה בתנאי העבודה כאשר השינוי נעשה באופן חד צדדי או תוך כפייה.

      בנוסף, ציינת כי שינוי היקף המשרה נוצר בעקבות ביטול משמרת ערב ולימים התברר כי בסופו של דבר לא קרה ולא בוטל  ולכן מדובר פה בהליך לא תקין והוגן כלפייך והרעה מוחשית ופגיעה בתנאי העבודה.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com