מסירת העתק פוליסת ביטוח לאחר תאונה

  • העתק ביטוח
    אטילה | 10/09/2020 16:36

    רכב טוען פגעתי בו וגרמתי נזק. מסרתי לו צילום רישיון ןצילום ביטוח חובה. האם חובתי לפי חוק למסור לו העתק ביטוח מקיף?

    • מסירת העתק פוליסת ביטוח לאחר תאונה
      עו"ד גיל קראוס | 13/09/2020 15:38

      שלום רב,

      פוליסת ביטוח חובה שמסרת לו איננה רלוונטית לנזקי הרכוש לרכב. ביטוח חובה מכסה את נזקי הגוף בלבד שנגרמו לנוסעי הרכב שלך בלבד.

      הפוליסה הרלוונטית לנזקי הרכוש שלו היא פוליסת צד ג' שלך ואת כעיקרון צריכה למסור לו את הפרטים, אלא אם את לא רוצה להפעיל את הביטוח.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • חייבת???
        אטילה | 13/09/2020 15:40

        רק.שאלתי םם אני חייבת למסור

        • מסירת העתק פוליסה
          עו"ד גיל קראוס | 14/09/2020 15:24

          את לא חייבת, וודאי לא למסור לו העתק של הפוליסה עצמה.

          אם לא תמסרי, הדרישה / תביעה פשוט תוגש ישירות נגדך ולא נגד חברת הביטוח.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il