חלוקת קרקע בהתאם לתב"ע

  • רישום מקרקעין בפנקס המקרקעין
    שלמה | 07/09/2020 14:10

    בעקבות איחוד וחלוקה של מגרשים בשנת 2013 , נערכה תב"ע שקיבלה תוקף. בתב"ע נרשם כי עריכת התוכניות ורישום המקרקעין יבוצע ע"י וועדת התכנון המקומית בהתאם לסעיף 125 בחוק התכנון והבניה.
    הוועדה המקומית לא טיפלה בנושא , וברבות הימים הוועדה המקומית ( שהיא וועדה של מספר ישובים) פוצלה כך שכעת קיימת וועדה מקומית עצמאית לישוב בו
    בוצע האיחוד והחלוקה.
    שאלותי הן
    א. האם הוועדת התכנון החדשה מחוייבת לנהוג עפ"י הרשום בתב"ע - כלומר לטפל ברישום בפינקס המקרקעין , או הוועדה המקורית שפרסמה את התב"ע בעקבות האיחוד והחלוקה ?
    ב. מה הם ההליכים , או הכלים העומדים לרשותי כדי לחייב את הוועדה לבצע את הרשום כאמור בתב"ע ?
    תודה
    שלמה

    • חלוקת קרקע בהתאם לתב"ע
      עו"ד ציפי מרגלית | 10/09/2020 00:33

      שלמה שלום,

      תב"ע היא מסמך מחייב וכמוהו כחוק.

      מניחה שהישוב שלך היה שייך בעבר לועדה מרחבית ועתה יש לו ועדה משלו.

      הדבר אינו משנה לעניין תקפותה של התב"ע, והועדה בתחומה חלה התכנית, כלומר הועדה החדשה של הישוב, חייבת ליישם אותה ולטפל ברישום החלקות.

      חיוב של ועדה לבצע פעולה שבתחום סמכותה הינו בתחום סמכותו של בית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לענינים מינהליים. באפשרותך להגיש עתירה ולבקש את בית המשפט לחייב את הועדה המקומית לפעול ולבצע את מחויבותה לפי התכנית.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • חלוקת קרקע בהתאם לתב"ע
        שלמה | 11/03/2021 10:03

        לעו"ד מרגלית שלום

        לצערי בשאלתי הקודמת היו אי דיוקים, להלן העובדות לאשורן, אשמח להתייחסותך

        תב"ע לאיחוד וחלוקה שלא בהסכמה, פורסמה וקבלה תוקף בשנת 2003                                 יוזמת התוכנית ,היא מדינת ישראל באמצעות רמ"י. מטרת התוכנית : פתרון בעיית בניה חוקית שבוצעה בטעות שלא במקומה הנכון, אלא על אדמת המדינה. באמצעות התאמת בעלויות למיקום החזקה בפועל.

        על-פי הוראת התב"ע , רישום הבעלות יבוצע: (ציטוט)

        1. הכנת תכנית לצורכי רשום תוכן ע"י החברה המפתחת.

        2. רישום החלוקה בספרי המקרקעין יבוצע בהתאם לסעיף 125 לחוהת"ב.

        3. שטחי המגרשים למגורים ירשמו ע"ש מדינת ישראל והבעלים השונים עפ"י הוראות טבלת האיזון המהווה חלק בלתי נפרד מהתב"ע .

        החברה המפתחת לא הכינה תוכניות לכל החלקות הכלולות בתב"ע הנדונה, ומכיוון שכך לא ניתן לרשום בעלויות במגרשים השונים, על פי התב"ע .

        בפניה לועדה המקומית נענתי כי אין היא מטפלת בנושא ועל בעלי המגרשים להסדיר את העניין עם החברה המפתחת.      לעניות דעתי, הנושא כן במסגרת אחריותה וסמכותה שלהועדה, ועליה לדרוש מהחברה המפתחת להכין תוכניות תצ"ר מתאימות, כדי לאפשר רישום המגרשים על שם הבעלים. שאלותי:

        א. האם צודקת הוועדה כטענתה שהנושא אינו בתחום אחריותה.

        ב. ובמידה שכן באחריותה , אילו צעדים שאני יכול לנקוט כדי לחייב את הוועדה לפעול , כנזכר למעלה.

        תודה