פיצול דירה

  • חילוק וילה לדירות
    עזרה | 02/09/2020 17:26

    שלום אני גר בישוב קהילתי עם ועדות קבלה .
    נבנו כמה בתים וילות מולי בשנים האחרונות , הבעיה שלאט שלאט הבתים שהם וילות גדולות חולקו על ידי בעל הבית שלהם לכמה דירות,  לפחות 4 דירות בוילה אחת שחולקה עם דלתות לכניסה פרטית לדירים שם  , זה מכביד מאוד על החניה באזור, הרחוב נהיה צפוף מאוד הרבה דיריים מתחלפים ממש לא נעים לפעמים
    האם מותר כך לחלק את הוילה לבניין דירות !!
    זה כמו עסק מול הבית שלי גם בעל הבית בכלל לא גר ברחוב פה אלה כמה רחובות למעלה אצלו הכול שקט ורגוע ואת העסקים עושה על הגב שלי
    האם אפשר לעשות משהו
    תביע ,פיוצויים,
    לתבוע את הישוב
    אשמח ליעוץ תודה

    • פיצול דירה
      עו"ד ציפי מרגלית | 03/09/2020 13:50

      שלום רב,

      פיצול של וילה אשר קיבלה היתר כיחידת מגורים אחת לדירות הוא מעשה אסור ומנוגד לחוק.

      אתה יכול לפנות לפיקוח הועדה המקומית בתחומה מצוי הישוב שלך ולהגיש תלונה. במקרים כאלה מחובתו של הפיקוח לפעול, ולהעביר את ממצאי החקירה לתובע של הועדה המקומית, אשר ישקול אם להגיש כתב אישום.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il