אסור להדביק מדבקה מכל סוג, אינך רשות שופטת ובטח לא

  • האם קיים אסיור הדבקת מדבקות על רכב שחונה לא כחוק?
    dk | 14/10/2014 10:51

    שלום.
    לא פעם ולא פעמיים קורה לי לראות רכבים שחונים על מדרכות, בלי כל התחשבות בשאר משתמשי הדרך.
    לא באמת יש מה לעשות נגד אנשים כאלה, במיוחד שבן אדם נמצא בדרך ואין לו זמן או יכולת לחכות למשטרה, שלא בטוח שתגיע, ואם תגיע לא בטוח שיהיה לה מה לעשות.

    באספקט החינוכי, קיימת אפשרות להדביק מדבקה בסגנון "רכב זה חונה במקום אסור", כזאת שתגרום לבן אדם לנסוע עם הבדקה ולהראות לציבור עד כמה חשובים לו שאר האנשים שחולקים איתו את הכביש.
    אני רוצה לציין שלא מדובר במדבקה עם שמות גנאי או הנחות כל שהן על סוג הבן שחנה את הרכב, אלה רק מדבקה שמראה לציבור את רמת האכפתיות של הנהג כלפי הציבור.

    אבל אז נשאלת השאלה של אספקט משפטי. רכב הינו רכוש פרטי ויש איסור על השחטת ריכוש פרטי של אדם אחר כמו שכתוב בסעיף 196 בחוק העונשין:
    "הכותב, מצייר, משרטט או חורת על מקרקעין של זולתו שלא כדין, או מדביק עליהם שלא כדין כל כתב או שלט, דינו - מאסר שנה אחת."

    ב""פרק הגדרות של החוק המקרקעין, התשכ"ט-1969, סעיף 1" ניתן לראות כי מקרקעין הוא:
    " - קרקע, כל הבנוי והנטוע עליה וכל דבר אחר המחובר אליה חיבור של קבע, זולת מחוברים הניתנים להפרדה."
    כלומר רכב אינו מקרקעין מכיוון שאינו מחובר חיבור קבע לקרקע.
    זה כמובן לא מסתדר לי עם ההגיון, כי עדיין רכב הינו רכוש פרטי, ולא הגיוני שניתן להשחיט אותו.

    ולכן השאלה שלי היא האם מותר או "לא אסור" על פי החוק, להדביק מדבקה שניתנת להורדה (לא משנה עם זה לוקח 10 שניות או 20 דקות ותשלום לשטיפת הרכב) בצורה שלא תיפגע ברכב עצמו (בהנחה שכמובן הבן אדם לא מנסה להוריד אותה עם סכין בצורה כזאת שהוא גורם לנזק), על רכב שאינו שלי?
    סתם בשביל להזכיר, במוסכים ומכוני טסטים זו היא פרקטיקה מקובלת להדביק פרסומות על רכב ללא קבלת אישור מבעל הרכב.

    תודה רבה!

    • אסור להדביק מדבקה מכל סוג, אינך רשות שופטת ובטח לא
      חיים | 14/10/2014 11:47

      רשות מבצעת
      אני, למשל, אם אתפוס מישהו המדביק לי מדבקה על הרכב ואפילו עשה זאת משום שחניתי בחנייה שלו, אני אגרום לכך שיצטער על המעשה , יש לו בעיה, שיפנה למשטרה

      • גם אתה לא רשות שופטת או מבצעץ
        dk | 14/10/2014 11:53

        חיים, אסור לך בשום צורה לגרום לאדם "להיצטער על מעשיו" (בהנחה שהבנתי נכון את המטפורה שלך), אתה לא רשות שופטת או מבצעת, יש לך בעיה תפנה למשטרה.

        הדעה שלך מקובלת, אך אינה מחוזקת על ידי חוק. אני רוצה את לשון החוק בנושא.

        תודה.

        • אתה צודק, אני עניתי לך בהתאם לחוק, אבל תעשה מה שאת
          חיים | 14/10/2014 12:17

          חושב לנכון, לא יהיה כדאי לאותו אחד שידביק לי מדבקה על החלון של הרכב, כמו שלא יהיה כדאי לאותו אחד שיפרוץ לי לבית ואתפוס אותו

          • מצחיק אותי
            dk | 14/10/2014 12:36

            מצחיק אותי לקרוא תגובה שקוראת להישמע לחוק, ומצד שני יש בה מסר נסתר של עבירה על החוק \ לקיחת החוק ליידים שלך, במקרים מסויימים.

            התשובה שסיפקת אינה בהתאם לחוק, או לפחות לא הבאת חוק שמתאים לה \ מחזק אותה.

            אשמח לתשובות ענייניות.

            • יודע מה, עזוב אותך מחוק, אני רוצה לראום אדם שיעיז
              חיים | 14/10/2014 14:01

              להדביק לי משהו על החלון (להניח מתחת לווישר- אין לי בעיה)

              • ביקשת את החוק, הנה (מתוך חוק העונשין)
                חיים | 14/10/2014 14:07

                חבלה במזיד (תיקון מס' 28) תש"ן-1990
                 413ה. ההורס או פוגע במזיד ברכב או בחלק ממנו, דינו - מאסר חמש שנים.

                אני מקווה שזה יספק אותך

                • חיים
                  dk | 14/10/2014 14:19

                  חיים, קודם כל - לא צריך להתעצבן או לאיים. סך הכל שאלתי שאלה וביקשתי ציטוט של חוק שיגבה את התשובה.

                  תודה לגבי הציטוט מחוק העונשין, פיספתי את זה איכשהוא. מה שכן, החוק עדיין נורא אפור מכיוון שאין הגדרה מה הוא הרס ומה היא פגיעה, והאם מדבקה היא אכן הרס של רכוש.

                  • חס וחלילה - לה שאכעס או אתעצבן , שאלת שאלה ואני
                    חיים | 14/10/2014 14:27

                    עניתי כי מאד מציק לי הקטע של הדבקת מדבקות או תלישת סמלים מרכבים, אגב, לידיעתך, יש מדבקות עם דבק כל כך חזק שכמעט ואין אפשרות להסיר ללא גירוד וגרימת נזק לחלון. לכן החוק כתוב בצורה כללית, אין אפשרות לציין בחוק את כל סוגי ההרס והדבקת מדבקה בחלון רכב זה פגיעה ברכוש. אתה יכול להצמיד למגב הרכב את ההודעה, אין צורך להדביק.
                    וכמובן, חג סוכות שמח

                    • חיים
                      dk | 14/10/2014 14:32

                      חיים, אני בשום פנים ואופן לא מצדיק תולשי סמלים וכדומה.
                      ויש כל מיני סוגי מדבקות, יש כאלה שנורא קל לתלוש.

                      הלוואי וכולנו היינו חיים במדינה שבה אנשים היו מתחשבים אחד בשני ולא חוסמים מדרכות שלמות שאמא עם עגלת תינוקות תצטרך לרדת לכביש, ואנשים כמוני, לחפש פתרונות לגרום לחונים כאלה לחשוב על המעשים שלהם.
                      אני גם לא הולך לעבור על החוק אם זה אכן מנוגד לחוק.

                      חג שמח.

                      • צודק, לכן אם אתה נתקל ברכב החונה על מדרכה
                        חיים | 14/10/2014 14:40

                        אל תהסס להתקשר לפיקוח העירוני (106) או למשטרה שיגיעו וירשמו דוח לנהג החוצפן, אגב, זה מה שאני עושה

                        • למוקד 106 לא אכפת מתלונות ציבור
                          לאורה | 17/02/2017 18:16

                          לצערי למוקד הזה לא אכפת מתלונות ציבור. עוד לא היה אפ פעם שהגיבו לתלונה או בקשה.
                          אבל תודה על מידע על מדבקות וחוק.היה מאוד יעל הדיון

                        • המשטרה לא מתערבת אלא אפ תוכיח טאבו על החניה  לת
                          חני | 03/08/2020 11:16

                    • ספציפית  לת
                      מותר להדביק או לא, ספציפי | 29/10/2019 23:54

                    • שמעון
                      ש | 12/03/2024 20:09

                      יש מדבקות שקשה להוריד אבל אין דבר כזה שלא ניתן להוריד בלי לפגוע ברכב הפוך מזה יש חוסר ידע בנושא הורדת מדבקות

      • מצחיק,
        דודו | 13/03/2024 08:04

        במידה התיפול על הבן אדם הלא נכון לא רק שהוא ידביק אחת לרכבך  הוא גם ידחוף אחת לך לתחת.

    • שגיאת כתיב
      שאול | 15/07/2023 13:59

      לא השחטת אלא השחתת. שגיאת כתיב כזו לא נראית טוב