תשלום בגין שעות סיוע לקשישה בבית אבות

  • תשלומים עבור ביקור קשישה
    שרון | 08/05/2024 11:27

    שלום, אני מעוניינת להעסיק אישה שתבקר קשישה המאושפזת בבית אבות, פעם-פעמיים בשבוע למשך שעה-שעה וחצי, תטייל איתה וכד'. נאמר לי שאפשר לבקש זאת מעובדת בבית האבות. אני מניחה שמשלמים לה את זכויותיה בבית האבות. האם היא תצטרך לעשות תיאום של הביטוח הלאומי (אני רוצה לשלם את חלקי וחלקה)? לגבי ביטוח בריאות - אני צריכה לשלם לקופת החולים שלה? האם אני צריכה לפתוח קרן פנסיה עבורה, נוסף על הקרן שיש לה מבית האבות, או להעביר לאותה קרן? תודה על התשובה

    • תשלום בגין שעות סיוע לקשישה בבית אבות
      עו"ד רעות שגיב | 12/05/2024 09:51

      שלום רב

      ככל שבית האבות מציע הסדר לדייריו של קניית שירות, ויש הסכם התקשרות מול בית האבות, ישנה אפשרות שבית האבות יעסיק את העובדת והקשישה תשפה בגין יתרת התשלומים כחלק מתשלום השירותים שהיא מקבלת מבית האבות.

      במידה ומדובר בהתקשרות עצמאית ללא קשר לבית האבות, אז חלה חובה על המעסיק - המטופל או מי מטעמו - לשאת במלוא התשלומים לאותה עובדת.

      בברכה,
      רעות שגיב, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      דרך מנחם בגין 144א, תל אביב
      טלפון: 03-7700655 ; מייל: office@gsg-law.co.il