תשובה

  • טפל- דחיית תביעה
    רני | 08/05/2024 11:14

    תביעה לביטול חוזה מקרקעין הוגשה למחוזי + סעד כספי

    לפי הכלת הטפל והעיקר

    התביעה לביטול חוזה אין עילה ותדחה על הסף (גם התבוע יודע שאין עילה - אבל זה היה הטריק שלו להגיע למחזוי - כי רצה לדון במחוזי משיקוליו)

    האם ידונו בתביעה הכספית במחוזי? או ידחה גם או יעבור לשלום

    הרי הסעד הכספי הוא רק כטפל לתביעה העיקרית לי הלכת הטםל ועיקר

    • תשובה
      עו"ד יהונתן ינאי | 09/05/2024 17:05

      לא ברור, האם הוגשה בקשה למחיקת התביעה על סף בהעדר עילה?

      ככל שכן אין בעצם הגשת הבקשה כדי להצביע על פוטנציאל ההצלחה שלה.

      בתי המשפט אינם נוטים לסלק תביעות על הסף אלא במקרים מאוד קיצוניים. העניין נובע מכך שבתי המשפט מכירים בזכות הגישה לערכאות כזכות חוקתית ומעדיפים לתת לתובע לנסות להוכיח את תביעתו ולא למחוק אותה.

      לעיתים כאשר עילת התביעה / הסעד המבוקש הוא ממש מופרך השופט עשוי להציע לתובע למחוק את התביעה ואז ניתן עקרונית להגיש אותה שנית ללא סעד הביטול, תביעה כספית בלבד לשלום (ככל שסכום התביעה הוא בסמכות שלום).

      מעניין לשמוע מה עילת הביטול שטוען לה הצד שכנגד? הוא המוכר או הקונה?

      • הבהרה
        הבהרה | 10/05/2024 01:00

        תודה לך

        נראה כי היתה אי הבנה

        אבהיר:

        השאלה היא

        במירה ובית משפט המחוזי יחליט לדחות את הסעד של ביטול חוזה

        ישאר רק הסעד הכספי של מאות אלפי ש"ח  מקסימום פיצוי

        האם יש סמכות למחוזי לדון בנסיבות

        הרי הוא קנה סמכות בגין הלכת העיקר והטפל

        הםא העיקר נדחה

        האם הטפל גם ידחה? או מה?