חברת הביטוח מסרבת לשלם

  • חברת הביטוח מסרבת לשלם
    קרי | 07/05/2024 21:48

    שלום רב,

    רכב פגע ברכב של אבא שלי כשהוא היא בחנייה.

    לא היה אף אחד ברכב ומדובר בנזק ברכוש בלבד.

    הנהג הפוגע הודה באשמה, וביקש ממנו שיתקן על חשבון הביטוח שלו (של הנהג הפוגע), אבא שלי בחר מוסך לצורך תיקון, בעל המוסך הזמין אליו את הנהג הפוגע ועשה את הבדיקות שהיה צריך לעשות ולאחר כמה ימים המוסך התחיל בתיקון הרכב של אבא שלי על חשבון ביטוח הנהג שפגע.

    עברו כמה חודשים והמוסך מתקשר לאבא שלי ומבקש ממנו לשלם עבור עבודת התיקון של הרכב כי לטענתו חברת הביטוח מסרבת לשלם לו.

    היה שמאי בכל הסיפור הזה (אני לא יודע מטעם מי השמאי אבל לא מטעם אבא שלי) אשר העריך את הנזק ב 12,000 + מעמ.

    מחירון הרכב לפי דו"ח השמאי 23,200 שח וציין שהנזק מהווה 53% מערך הרכב.

    האם הגיוני שבעל המוסך מבקש כסף עבור התיקון מאבא שלי?

    האם אבא שלי מחוייב על פי חוק לשלם לו?

    מה צריך לעשות במקרה זה ?

    הערה: אני חושב שהחשבון של התיקון מנופח מדי ואולי זו הסיבה לסירוב של חברת הביטוח לשלם, זו רק הערכה שלי.

    מצד שני ערך הנזק נקבע על ידי השמאי, יכול להיות שגם השמאי לא אמין וניפח את החשבון בשיתוף עם בעל המוסך. שוב, זה רק הערכה שלי.

    אשמח לקבל את עזרתכם

    תודה