חשבון הנפטר נחסם. מה עושים עם הצ'קים למוטב בלבד?

  • הפקדת שיקים לחשבון של נפטר
    גדעון | 17/12/2023 00:28

    אבי נפטר, והיו אצלו שיקים למוטב בלבד בגין שכירויות שעשה.

    פניתי לבנק על מנת להפקיד את השיקים , אולם הבנק סרב מאחר והחשבון מוקפא לטענתם.

    אין לי אפשרות לשנות את השיקים ואני לא רוצה לאבד את התוקף שלהם.

    מה הפתרון?

    • חשבון הנפטר נחסם. מה עושים עם הצ'קים למוטב בלבד?
      עו"ד רוית טוב-לי | 11/01/2024 15:20

      גדעון שלום,

      אם לא ניתן לפנות לשוכרים ולבקש מהם להחליף את הצ'קים ניתן להפנות לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה למתן הוראות ולבקש במסגרתה לתת צו המורה לבנק להפקיד את הצ'קים.

      אופציה נוספת היא לפנות לבית המשפט או לרשם לענייני ירושה בבקשה למינוי מנהל עזבון, שיהיה רשאי לפעול בחשבון המוקפא, אולם בדרך כלל זה לא כדאי, בשל עלויות שכר הטרחה של מנהל העיזבון.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il