האם יש חובה למסור תיעוד רפואי?

  • תוצאות אבחון פסיכולוגי
    P | 12/10/2023 19:06

    היי שאלה בהקשר לקבלת תוצאות אבחון פסיכולוגי, רציתי להציג מצב אמיתי, ולשאול מה ביכולתי לעשות,

    עברתי אבחון פסיכולוגי שהסתיים לפני חודשיים+, 60+ ימים, לאחר ששאלתי את המאבחן, ואת הגורם בתוך הקופה בבריאות הנפש (פסיכיאטר) שהפנה אותי לצורך ביצוע האבחון, האם אני אקבל את תוצאות האבחון , או שבעצם הם החליטו כי אם אקבל את תוצאות האבחון הפסיכודיאגנוסטי הדבר יפגע בבריאותי הנפשית, ולכן החליטו שלא לתת לי, התשובה שקיבלתי, בכתב, היא כי לאחר 60+ לא התקבל סיכום מלא, לא נאמר באופן מפורש כי הם החליטו שלא למסור לי את האבחון כיוון שהדבר יפגע במצבי הנפשי, אבל אציין שכן הפסיכיטר רשם במספר חוות דעת לביטוח לאומי לצורך קבלת נכות כללית, כי לאחר תוצאות חלקיות, ולאחר מכן בחוות דעת הבאות השמיט את החלקיות, ופירט את דבר מסוים, וסרב גם לשלוח את התוצאות החלקיות שאיתם רשם חוות דעת לביטוח לאומי

    שאלתי, מה יש  ביכולתי לעשות כדי לקבל את תוצאות האבחון על פי חוק, כאשר האבחון לא ניתן במסגרת הזמן הסביר שזה 30 יום, מהתייעצות קודמת באתר, ולא נאמר מפורשות כאשר שאלתי אם הם החליטו שלא לתת לי את תוצאות האבחון מהסיבה שזה יפגע במצבי הנפשי, מה בעצם הכלים המשפטיים/האזרחיים במצב הזה?

    • האם יש חובה למסור תיעוד רפואי?
      עו"ד ורד פרי | 23/11/2023 17:52

      שלום,

      מציעה שתפנה אליהם בכתב ותדרוש את האבחון. לפי חוק זכויות החולה - יש לך זכות לקבל העתק. הם יצטרכו להשיב בכתב, או שישלחו לך את המסמך, או שיכתבו מדוע החליטו שהם לא שולחים.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il